10.7 C
București
miercuri, 2 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment

Comisia Europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment

Astăzi, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

‹ adv ›

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte.

În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.

Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare. 

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Lucrări și tratamente la vița-de-vie în această perioadă

Marea majoritate a viticultorilor au încheiat deja tăiatul în uscat și acum se pregătesc sau deja realizează următoarele lucrări...

România: Fermierii pregătiți pentru semănat, traderii în așteptare

Vremea de primăvară din 2025 este mult mai favorabilă comparativ cu anul trecut. Cantitățile de precipitații sunt semnificativ mai...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole