10.9 C
București
miercuri, 2 aprilie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvUnivAgx - program unic în România ce creează resurse umane profesioniste în...

UnivAgx – program unic în România ce creează resurse umane profesioniste în agricultură

Recrutarea personalului în agricultură este una dintre cele mai importante provocări ale companiilor din sector. În ciuda faptului că salariile și oportunitățile, în cazul unei gestionări eficiente a procesului de lucru, sunt foarte atractive, companiile cu greu identifică candidați pentru funcțiile necesare.

În plus, „migrarea” angajaților de la o firmă agricolă la alta este un proces destul de cunoscut pe piața muncii.

Pe de altă parte, în medie, aproximativ 80% dintre absolvenții universităților cu profil agricol din România optează pentru joburi în alte domenii, de cele mai multe ori, acestea fiind reprezentate de servicii de call center-uri, firme de BPO sau retail.

UnivAgx vine să soluționeze această problemă, asigurând conexiunile necesare dintre angajatori și potențiali angajați, în special tinerii absolvenți în rândul cărora şomajul este enemic, peste 30%, din cauza dificultăților de integrare, oferindu-le primilor oportunitatea de a-și crea o resursă umană nouă motivată și capabilă să facă față provocărilor.

Etapele programului UnivAgx

  1. Până la sfârșitul acestei luni, va fi realizată recrutarea companiilor beneficiare din prima promoție.
  2. În perioada 1 aprilie – 31 mai 2022 vor fi selectați viitorii angajați din program, optându-se pentru studenți din ani terminali ai universităților de profil și analizând aptitudinile acestora.
  3. În perioada 1 iunie – 30 septembrie 2022 potențialii angajați vor beneficia de un stagiu de inserție profesională în cadrul uneia dintre companiile beneficiare. Un reprezentant al companiei și unul dintre formatorii UnivAgx va asigura ghidarea tânărului recrut.
  4. 1 octombrie 2022 – 31 mai 2023: vor fi organizate cursuri teoretice intensive la sală, în format hibrid, online şi la Bucureşti.
  5. 1 iunie 2023 – noul angajat începe munca în compania beneficiară.

Ce oferă programul UnivAgx unui potențial angajat?

  • Materii de strategie despre Agricultură: Negocieri B2B în agribusiness (vânzări şi achiziții), Tehnici agricole (cu focus pe fitotehina de cultură mare), Management general şi resurse umane, Educație financiară agricolă. La nivel tactic: Agricultură digitală și IT, Engleză de afaceri.
  • Oameni din business și din universități în calitate de formatori.
  • Stagiu de inserție maxim eficient asigurat de un profesor/formator implicat în proiect și un reprezentant al companiei beneficiare.
  • Un post de muncă bine plătit garantat în sector, în cazul absolvirii programului.

Ce oferă programul UnivAgx unei companii beneficiare?

  • Identificarea absolvenților universităților agricole potriviți necesităților companiei.
  • Instruirea și formarea profesională a potențialului angajat, datorită unui program complet de formare prin intermediul unui fast tracking dual concentrat de un an.
  • Transferul de cunoștințe către potențialul angajat în materii tehnice, comerciale, financiare, engleză de afaceri, IT, management general și HR.
  • Asigurarea unui tânăr profesionist care nu necesită investiții suplimentare pentru adaptarea la necesitățile companiei.

Dacă ești o companie care își dorește să implementeze un astfel de program, contactează pentru a primi mai multe detalii la: [email protected] sau la 0743 488 078.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pachet Cereale T1 – sinergia a 6 substanțe active pentru controlul bolilor și buruienilor

Nu știi ce tehnologie să alegi pentru protecția cerealelor...

Creșterea productivității la floarea-soarelui prin combaterea manei în România

România s-a afirmat ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind semnificativ la producția de floarea-soarelui din regiune, cu...

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an, iar culturile se prezintă bine în majoritatea regiunilor. Pe măsură...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole