joi, 30 iunie, 2022
31.9 C
București

-

HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii susține o conferinţă despre promovarea produselor româneşti

Ministrul Agriculturii susține o conferinţă despre promovarea produselor româneşti

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, susţine, marţi o conferinţă de presă, cu tema promovării produselor agricole şi alimentare româneşti.

Potrivit ministerului de resort, printre subiectele ce vor fi abordate în cadrul conferinţei se află: schemele de calitate pentru produsele agricole şi alimentare, garantarea calităţii produselor alimentare şi noul ordin privind schema de calitate „Reţeta consacrată”.

Schema „Reţeta Consacrată” a devenit realitate, pentru procesatorii şi consumatorii români, în 2014, şi reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti.

Anul trecut, Adrian Oros preciza, într-o conferinţă de presă, că schemele de calitate reprezintă „modalitatea de a promova produse româneşti, o modalitate inteligentă prin care nu poate nimeni să te acuze şi să intri în procedura de infringement”.

„Acest lucru trebuia făcut de mult. Pe lângă faptul că ocoleai infringementul puteai accesa bani pentru promovare, dacă promovai aceste scheme de calitate naţională. Deci, avem ‘schema de calitate premium’, ‘schema de calitate garantată’ şi ‘schema de calitate reţetă consacrată’ sau ‘reţetă veche’. De asemenea, zilele trecute am început demersurile pentru ‘schema de calitate produs local’ şi ‘produs etic'”, a spus oficialul. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an...

ANSVSA solicită sprijin pentru dezvoltarea strategiei privind controlul pestei porcine africane

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre...

Mastita vacilor de lapte – forme și tratament

Mastita este o boală a ugerului cu caracter inflamator. Aceasta nu neapărat prezintă pericol pentru viața animalului, însă provoacă...

Rusia şi-ar putea limita exporturile de grâu doar la ţările „prietene”, anunţă Dmitri Medvedev

Unul dintre principalii colaboratori ai preşedintelui rus Vladimir Putin a avertizat vineri că Rusia, un important exportator de grâu,...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate