4.8 C
București
vineri, 22 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a plătit fonduri europene în valoare de 582 milioane euro

AFIR a plătit fonduri europene în valoare de 582 milioane euro

AFIR a plătit aproximativ 582 milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor și autorităților publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate Romîniei prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR).

În anul financiar 2019, AFIR a efectuat plăți în valoare de 524 milioane de euro, iar în anul 2020, AFIR a avut un vârf de plăți de 656 de milioane de euro pentru beneficiarii PNDR.

În acest an financiar, din fondurile europene alocate României, AFIR a efectuat plăți în valoare de 171,6 milioane de euro în contul fermierilor, beneficiari ai PNDR 2020, pentru investiții în exploatații agricole, pomicole, în cooperare și grupuri de producători.

Totodată, Agenția a plătit 211,3 milioane de euro autorităților locale, beneficiarii publici ai PNDR 2020, pentru investiții în infrastructura de bază, de acces și de patrimoniu cultural din mediul rural.

De asemenea, procesatorii au beneficiat de plăți în valoare de 68,5 milioane de euro, iar antreprenorii au încasat fonduri în valoare de 22,2 milioane de euro pentru investiții în sectorul non-agricol. Grupurile de Acțiune Locală (GAL) au beneficiat prin subprogramul tematic LEADER de plăți în valoare de 68,8 milioane de euro.

În plus, AFIR a plătit peste 11 milioane de euro pentru măsurile de sprijin finanțate în cadrul PNDR 2020, pentru transfer de cunoștințe și acțiuni de informare, servicii de consiliere, pentru refacerea potențialului de producție agricolă afectat de dezastre naturale și pentru gestionarea riscurilor în agricultură.

Sursa foto: start-up.ro

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR foloseşte soluţii UiPath pentru a sprijini fermierii să acceseze mai rapid fondurile UE

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale face un nou pas...
‹ adv ›

AFIR primește cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că începând cu data de 15 martie 2024, ora 09:00, se pot...

AFIR: Cererile de finanţare pentru înfiinţarea sistemelor de irigaţii pot fi depuse până pe 15 iulie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a prelungit cu două luni sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole