14.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCrescătorii de porci din Marea Britanie îi cer cu disperare premierului Johnson...

Crescătorii de porci din Marea Britanie îi cer cu disperare premierului Johnson să relaxeze regulile privind emigraţia

Două surori care au o fermă de porci în Yorkshire, nord-estul Angliei au un mesaj pentru premierul Boris Johnson: relaxaţi regulile stricte privind măcelarii emigranţi în caz contrar veţi vedea cum sectorul cărnii de porc va intra în colaps din cauza lipsei de muncitori care să proceseze animalele care rămân în ferme şi devin excesiv de grase, transmite Reuters.

Fermierii din Marea Britanie susţin că o combinaţie între Brexit şi pandemia de COVID-19 a declanşat un exod al muncitorilor est-europeni din abatoarele şi facilităţile de procesare, astfel că porcii rămân în fermele şi pe câmpurile din Marea Britanie.

Pe măsură ce porcii acumulează în greutate, ca urmare a timpului suplimentar petrecut la fermă, consumând nutreţ al cărui preţ a crescut şi el, riscă să treacă de greutatea maximă de la care abatoarele impun penalităţi fermierilor pentru că porcii devin mai greu de procesat.

În timp ce unii fermieri au început să sacrifice porcii, alţii precum Kate Morgan şi Vicky Scott încearcă cu disperare să îşi păstreze porcii până când vor putea fi trimişi la abator, însă avertizează că tensiunile sunt ridicate şi mulţi fermieri părăsesc acest sector.

„Presiunile sunt mai mari ca niciodată, emoţional este absolut epuizant, financiar este paralizant. Suntem într-o situaţie foarte proastă acum”, a declarat Kate Morgan.

Industriile din Marea Britanie au avertizat în ultimele luni că au probleme în a continua să funcţioneze după ce muncitorii europeni s-au întors acasă, lăsând goluri mari în ferme, uzine şi în întregul sector al transportului de marfă.

Problema este şi mai gravă pentru crescătorii de porci. Chiar şi în cele mai bune perioade aceştia aveau profituri mici însă acum pierd bani pentru fiecare porc vândut, susţine sindicatul fermierilor National Farmers Union, care încă de acum două săptămâni avertiza că 150.000 de porci ar putea fi sacrificaţi.

Kate Morgan şi Vicky Scott spun că o reducere cu 25% a capacităţii abatorului cu care lucrau a lăsat aproximativ 5.000 de porci în grajduri. Morgan a spus că deşi ea şi sora sa fac tot ce pot pentru a evita o sacrificare în masă, presiunile sunt în creştere.

„Facem tot felul de jonglerii, încercăm să punem porcii acolo unde poate nu ar trebui să fie doar pentru a depăşi această situaţie”, spune Kate Morgan.

Aceasta i-a cerut premierului Johnson să relaxeze regulile privind emigraţia astfel încât măcelarii europeni să poată intra în Marea Britanie fără a trebui să treacă mai întâi un text complex de limba engleză, o cerinţă care potrivit industriei descurajează mulţi muncitori.

Până acum aceste solicitări nu au avut efect. Recent, premierul Boris Johnson a declarat că firmele din Marea Britanie trebuie să scape de „drogul” mâinii de lucru ieftine a emigranţilor şi să investească în tehnologie şi salarii mai mari pentru a putea recruta suficienţi muncitori britanici.

În replică, Vicky Scott spune că ferma sa a investit fonduri în tehnologie şi pentru a păstra angajaţii graţie unor salarii mai mari. Problema lor este la abatoare şi firme de procesare unde măcelarii sunt deseori mai eficienţi decât maşinile. Cele două surori precizează de asemenea că salariile mai mari în sectorul creşterii porcilor vor conduce de asemenea la preţuri mai mari la alimente.

Pe termen scurt, Vicky Scott spune că o relaxare a regulilor privind vizele este singura soluţie pentru a ajuta sectorul creşterii porcilor.

„Sperăm că Guvernul ne va asculta cum. Este o situaţie de urgenţă şi avem nevoie să facă ceva acum”, a avertizat Vicky Scott.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Calculator fatare scroafe: semne, sfaturi și pregătiri

Cunoscând termenii fiziologici de gestație la scroafă, se poate...
‹ adv ›

Fătarea la scroafe – boli frecvente, tratament și prevenire

După o sarcină de circa 115 zile, fătarea la scroafe are loc ușor și rapid, datorită conformației bazinului și...

Agalaxia sau febra de lactație după fătare la scroafe

Sindromul agalaxiei/disgalaxiei post-partum (SDPP) este o afecțiune relativ frecventă la scroafe după fătare, fiind și o cauză primară a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole