2 C
București
vineri, 1 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageArticoleȘandor Căuneac, tânăr fermier: Vrem să implementăm un sistem de irigații în...

Șandor Căuneac, tânăr fermier: Vrem să implementăm un sistem de irigații în ferma familiei, cu fonduri europene

Implicarea tinerilor, cu o altfel de viziune, alimentată și de cunoștințe temeinice, în dezvoltarea afacerilor agricole dă mari speranțe într-un viitor mai bun. Acest lucru bucură, mai ales, în contextul în care România este una dintre țările UE cu cea mai mare pondere a fermierilor cu vârste de peste 65 de ani (44,3 %).

Astfel, nu am putut să trecem indiferenți pe lângă istoria tânărului Șandor Căuneac, care se consideră un fermier autentic, nu stă deoparte atunci când vine vorba de muncă.

Mai mult, s-a înscris și la facultate pentru a se specializa în domeniul agricol. A ales Facultatea de Agricultură USV Iași, anul I (ID), și vrea să acceseze fonduri europene pentru un sistem de irigații.

Tânărul botoșănean dorește să lucreze modern la ferma vegetală a familiei din comuna Hlipiceni, județul Botoșani, cele 600 ha.

„Noi avem o fermă în județul Botoșani, în comuna Hlipiceni, pe aproximativ 600 de hectare, unde lucrăm în special cultura de porumb, soia, floarea-soarelui și grâu. Anul 2023 a fost un an nu prea strălucit, dar putem să-l încheiem pe plus.

Vreau să accesez fonduri europene pentru a achiziționa utilaje agricole noi și pentru a beneficia în viitor de un sistem de irigații”, a specificat Șandor Căuneac, student la la Facultatea de Agricultură din Iași, anul I (ID).

Tânărul speră mult că ideile sale, studiile și ambiția îl vor ajuta să se dezvolte pe plan profesionist, asigurându-i și o afacere durabilă. Totodată, mizează mult pe politicile orientate spre susținerea tinerilor fermieri.

Potrivit planului strategic PAC, România se așteaptă să susțină mai mult de 36.000 de tineri fermieri cu un amestec de sprijin pentru instalare în zonele rurale (250 de milioane de euro) și sprijin suplimentar pentru venituri (67 de milioane de euro). Aproape 170 de milioane de euro sunt rezervate pentru investiții care susțin dezvoltarea afacerilor tinerilor fermieri.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Diana Georgescu – fermiera câștigătoare TalentA: o linie de procesare a fructelor va pune bazele noi activități

În peisajul fertil din Brătești, Albeșii de Argeș, Livada de Poveste, în viziunea Dianei Georgescu, în vârstă de 34...

USAMV Cluj-Napoca: 21 de studenți antreprenori au câștigat granturi în valoare totală de 1,3 mil. euro

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui, în 28 noiembrie 2023, un eveniment dedicat Proiectului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole