1.2 C
București
duminică, 10 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriProducţia de vin a UE a fost de 16,1 miliarde litri în...

Producţia de vin a UE a fost de 16,1 miliarde litri în 2022, în scădere comparativ cu 2021

O cantitate de 16,1 miliarde litri de vin (incluzând vinuri spumante, porto şi must) a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2022, în scădere faţă de o cantitate de 17,6 miliarde litri de vin produsă în anul 2021, conform datelor publicate joi de Eurostat.

Trei state membre au fost responsabile pentru 83% din producţia totală de vin a UE. Italia şi Spania au avut fiecare o producţie de aproape cinci miliarde de litri de vin, ceea ce înseamnă că împreună cele două state au asigurat 62% din producţia totală, urmate de Franţa cu o producţie de 3,4 miliarde litri de vin, sau 20% din producţia totală a UE.

Potrivit Eurostat, alte state membre a căror producţie de vin este mai mare de 1% din producţia totală a UE sunt: Germania (4%), Portugalia (peste 2%) şi Ungaria (mai puţin de 2%).

Tot în 2022, statele membre UE au exportat o cantitate totală de 7,2 miliarde litri de vin din care aproape jumătate (3,2 miliarde litri sau 44%) a fost exportată în afara blocului comunitar. Cele mai mari cantităţi au fost exportate spre Marea Britanie (700 milioane de litri sau 23% din totalul exporturilor extra-comunitare). Urmează în ordine SUA (aproximativ 700 milioane de litri sau 22%), Rusia (300 milioane de litri sau 9%) şi Canada (200 milioane litri sau 6%).

Italia este de departe cel mai mare exportator de vin din UE, cu 2,2 miliarde litri în 2022, echivalentul a 30% din exporturile UE de vin. Urmează, în ordine, Spania cu 2,1 miliarde litri de vin sau 29% din exporturile UE, şi Franţa cu 1,4 miliarde litri de vin sau 19% din exporturile UE. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FAO recomandă majorarea producţiei de carne ca răspuns la provocările de sănătate din ţările sărace

Lumea trebuie să majoreze producţia de carne pentru a...
‹ adv ›

Ministrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în perioada 10-11 decembrie 2023, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care...

Leonte Lorențo-Mihai, tânăr fermier: Ne-am întors în țară și dezvoltăm afacerea. Dorim o fabrică de ulei și procesarea legumelor

Agricultura devine o opţiune pentru tot mai mulţi tineri din judeţul Neamț. Un exemplu vine din comuna Ghindăoani. Leonte...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole