1.4 C
București
vineri, 8 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAmatorii de produse tradiționale sunt așteptați la Târgul din curtea MADR până...

Amatorii de produse tradiționale sunt așteptați la Târgul din curtea MADR până pe 19 noiembrie 2023

La standul familiei Kovacs, veți găsi delicatese tradiționale din carne de porc renumite în zona Sfântu Gheorghe, din județul Covasna. Ciolanul realizat aici are o rețetă cu un ingredient secret și un proces de preparare ce presupune păstrarea în baiț împreună cu un amestec de condimente.

Ulterior, ciolanul este fiert la abur timp de două ore, după care este afumat la rece cu lemn de fag. Alte produse aduse de familia Kovacs ce vor face deliciul gurmanzilor sunt: pastramă, scăriță afumate, salam natural uscat, cârnați.

Siciliana vă așteaptă la târg cu bunătăți tradiționale din Sălaj aduse de familia Cordiş, realizate după rețete tradiționale străvechi: costiță, ceafă, pecie, cârnăciori, jumări, slăninuță, caltaboș.

Compania are în portofoliu zece produse atestate tradițional. În prezent, specialitățile Cordiș sunt comercializate în magazinul propriu din Șimleul Silvaniei și rulota amplasată pe platoul din centrul orașului Zalău, dar și la diverse târguri din țară.

Produsele fermei Tradițional Șureanu din inima Sibiului se vor afla la târgul din curtea MADR. Ferma deține o carmangerie dotată cu aparatură modernă, unde prepară o gamă variată de mezeluri și produse tradiționale din carne de porc, oaie și vită, apreciată de un număr mare de cumpăratori. Produsele tradiționale create în fermă sunt: cârnați de porc, Virslii de oaie, caltaboș afumat, slaninuță cu usturoi, pastramă de vită, pastramă de oaie etc.

Animalele din ferma proprie sunt hrănite cu cereale și plante furajere cultivate chiar în curtea fermei, iar produsele le prelucrează în gospodărie, unde au amenajat un punct de lucru. Tradiția și obiceiurile în prepararea rețetelor autentice încă se mai păstrează, afumarea fiind făcută tradițional, ca pe vremea bunicilor.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi...
‹ adv ›

Proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi, 3 mii euro/ha

Un proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susţinere a producţiei de usturoi a fost publicat luni în transparenţă...

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România, iar ideea acordării de tichete pentru achiziţia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole