0.3 C
București
joi, 7 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUnităţile de procesare au colectat cu 9,2% mai mult lapte de vacă,...

Unităţile de procesare au colectat cu 9,2% mai mult lapte de vacă, în primele nouă luni, comparativ cu 2022

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele nouă luni, o cantitate de 928.348 tone de lapte de vacă, în creştere cu 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relevă datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia de smântână de consum a rămas la acelaşi nivel cu cea din perioada corespunzătoare a anului 2022, iar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-6,7%). În schimb, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut cu 28,7% în primele nouă luni faţă de acelaşi interval al anului trecut.

În luna septembrie 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 6,8%. Cea mai mare scădere a producţiei s-a înregistrat la smântână de consum (-7,7%), în timp ce creştere de producţie s-a înregistrat la unt (+3,6%). În schimb, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a crescut în luna septembrie 2023 faţă de luna precedentă cu 16,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna septembrie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile de procesare a scăzut cu 0,1%. Producţia de lapte de consum a avut cea mai mare scădere (-9,3%). Totodată, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut în luna septembrie 2023 cu 7,6% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. 

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

INS: Producţia de carne de pasăre a României s-a majorat cu 3,7% în septembrie 2023

Producţia de carne de pasăre a României s-a majorat în luna septembrie 2023 cu 3,7%, comparativ cu perioada similară...

INS: Volumul de lemn exploatat în 2022 a fost cu 5,6% mai mic faţă de anul anterior

Operatorii economici atestaţi în exploatarea forestieră au exploatat, în 2022, un volum de 18,348 milioane metri cubi (mc) de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole