3.5 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriItalia: Parchetul European investighează o fraudă de 900.000 de euro cu fonduri...

Italia: Parchetul European investighează o fraudă de 900.000 de euro cu fonduri UE în agricultură

Parchetul European a dispus marți măsuri coercitive împotriva a șapte suspecți într-o investigație privind fraudarea fondurilor agricole în Italia, cu un prejudiciu estimat de peste 900.000 de euro, a informat instituția printr-un comunicat de presă.

Conform probelor, suspecții dețin companii agricole afectate de măsuri prohibitive anti-mafia emise de prefectura din Siracuza. Se pare că, începând din 2017, aceștia au falsificat declarații și au pretins că dețin terenurile pe care, de fapt, nu le dețineau, în scopul obținerii ilegale a 916.000 de euro din fondurile agricole ale Uniunii Europene.

Măsurile coercitive, dispuse de judecătorul pentru investigații preliminare din Siracuza, au fost executate de Direcția de Investigații Anti-mafia și Departamentul pentru Protecția Agroalimentară din Messina. Judecătorul a impus prezentarea obligatorie la poliție pentru șase suspecți și obligația de a rămâne în locul de domiciliu pentru un altul.

În afară de cei șapte indivizi, sunt investigați alți 16 suspecți pentru 13 capete de acuzare privind fraudă și infracțiuni conexe de spălare de bani și falsificare.

Toate persoanele implicate sunt considerate prezumtive nevinovate până când vor fi dovedite vinovate în fața instanțelor competente din Italia.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Primele 30 de camioane, fără încărcătură, au traversat luni frontiera ucraineano-poloneză printr-un punct nou deschis

Primele 30 de camioane, fără încărcătură, au traversat luni...
‹ adv ›

Piața agricolă mondială – cum au evoluat prețurile

Prețurile grâului au scăzut săptămâna trecută la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. După aceea, prețurile grâului...

APIA primește cereri de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole