-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANM va avea în plus 300 de staţii meteorologice, la finalul lui...

ANM va avea în plus 300 de staţii meteorologice, la finalul lui 2026, prin PNRR

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va avea în plus, la finalul lui 2026, 300 de staţii meteorologice şi 100 pentru agricultură, realizate prin PNRR, a afirmat, miercuri, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

„Pe lângă proiectele de infrastructură, avem în coordonare şi programe europene datorită colegilor care activează în domeniul ştiinţific. Suntem şi beneficiarii Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă prin care, la finele anului 2026 – sperăm să ducem la bun sfârşit cu succes şi acest proiect – vom mai avea în plus 300 de staţii meteorologice şi 100 pentru agricultură pentru că, după cum vedeţi, construcţia viitorului Centru european de Agrometeorologie este în desfăşurare şi avem nevoie de mai multă informaţie în teritoriu”, a menţionat Elena Mateescu, la Sesiunea Ştiinţifică Anuală 2023.

Ea a subliniat că în spatele muncii instituţiei sunt proiectele europene, care se află în diferite stadii de implementare. Directorul general al ANM a făcut referire, printre altele, la Program Operaţional Sectorial şi Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

„Este important să fim pregătiţi pentru ceea ce înseamnă implementarea sistemelor de avertizare timpurie, o cerinţă în perioada 2023-2027 la nivel internaţional şi în contextul în care România deţine preşedinţia Regiunii Asociative VI (Europa), coordonează la nivelul acestei regiuni, sub umbrela Organizaţiei Meteorologice Mondiale, Planul pentru implementarea acestor iniţiative de către toate serviciile meteorologice naţionale. Astfel, este foarte important să avem o infrastructură performantă”, a adăugat directorul general al ANM.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Recolta de cereale a Ucrainei în 2023 este estimată la 59,7 milioane de tone

Ministerul ucrainean al Agriculturii a îmbunătăţit vineri prognozele referitoare...
‹ adv ›

MADR: Ajutor pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bivolițelor, 100 euro/cap

MADR a postat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se instituie o schemă de...

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole