7.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBulgaria a lansat o nouă platformă digitală pentru manipularea mărfurilor în porturile...

Bulgaria a lansat o nouă platformă digitală pentru manipularea mărfurilor în porturile maritime

Compania de infrastructură a porturilor din Bulgaria a prezentat marţi la Burgas un nou sistem naţional de schimb de informaţii în porturile maritime bulgare (Bulgarian Port Community System – BulPCS), în cadrul evenimentului final al proiectului.

„Acest proiect este un mare pas către digitalizarea transportului maritim în Bulgaria. Acest proiect va permite digitalizarea completă a manipulării mărfurilor. În loc de patru sau cinci documente diferite, operatorii portuari vor emite o singură foaie de expediţii. Acest lucru va ajuta porturile maritime bulgare să se integreze cu sistemele altor instituţii. Este important să informăm operatorii cu privire la noutăţile care economisesc timp şi resurse”, a declarat ministrul Transporturilor, Georgi Gvozdeykov, în cadrul evenimentului.

El a adăugat că sistemul poate fi modernizat după ce operatorii de terminale îşi integrează sistemele. El a spus că platforma va economisi 40% din timpul şi cheltuielile necesare pentru manipularea mărfurilor. Ministrul a afirmat că de la începutul noii perioade de programare au fost investite 40 de milioane de leva în conectivitatea transporturilor.

Platforma digitală dezvoltată asigură schimbul sigur de informaţii între părţile interesate din sectorul public şi privat şi este concepută pentru a îmbunătăţi performanţa competitivă a comunităţii portuare. Obiectivul principal al sistemului este de a optimiza, gestiona şi automatiza procesele portuare şi logistice, prin transmiterea unificată a datelor care leagă lanţurile de transport şi logistică.

„Acest proiect ajută la extinderea digitalizării în manipularea mărfurilor. Studiile de bune practici au arătat că acest lucru va face porturile maritime bulgare mai competitive şi acest lucru este imposibil fără noi tehnologii”, a declarat Dirk Pergoot, şeful Companiei de infrastructură a porturilor din Bulgaria.

Sistemul a fost construit în urma alocării de 4 milioane de euro în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Cooperativa Rauscendo din Italia – interesată de parteneriate cu instituții de cercetare din România

Secretarul de stat Aurel Simion, pe perioada vizitei sale în Republica italiană, l-a întâlnit la sediul Federației Italiene pentru...

Bloomberg: Filipine va importa zeci de tone de ceapă pentru a evita explozia prețurilor

Autorităţile din Filipine intenţionează să importe zeci de tone de ceapă pentru a evita o altă „creştere absurdă” a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole