1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriInstalarea tinerilor fermieri 2023 - AFIR a publicat un set de clarificări

Instalarea tinerilor fermieri 2023 – AFIR a publicat un set de clarificări

Pentru simplificarea și claritatea procesului de depunere a cererilor de finanțare din cadrul DR -30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, precum și pentru evaluarea acestora, AFIR a publicat un set de clarificări.

O clarificare vine la criteriul de selecție 6.2 „Combaterea biologică a dăunătorilor/ polenizare biologică”. Aici a fost eliminată cerința ca minimum 10% din valoarea sprijinului să fie investită în acțiuni de combatere biologică a dăunătorilor/ polenizare biologică.

La criteriul de selecție 6.3 s-a corectat o eroare de editare, astfel că se consideră îndeplinit criteriul dacă prin Planul de afaceri sunt prevăzute investiții aferente economiei circulare sau utilizarea energiei din surse regenerabile (ex. sisteme de încălzire care utilizează surse regenerabile precum: biomasă, pompe de căldură, energie solară etc.) sau sisteme de irigare prin picurare independente energetic etc.

De asemenea, sunt eligibili solicitanții care figurează cu mai mult de 24 de luni înaintea depunerii cererii de finanțare, cu terenuri şi/ sau animale înregistrate în ANSVSA/ ANZ/ Registrul Agricol (în cazul păsărilor şi animalelor mici necrotaliate), dacă pentru activitatea agricolă Nu au beneficiat vreodată de nici un sprijin din fondurile europene – finanțare PNDR 2020, din tranziția PNDR 2021 – 2022 sau prin subvenția APIA.

Detalii vezi aici în Nota de Clarificări DR-30 din 10.11.2023.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Tarfin şi Symbiotics Investments încheie un parteneriat pentru finanţarea fermierilor mici şi mijlocii

Tarfin, agri-fintech-ul regional specializat în furnizarea de soluţii avansate de finanţare pentru sectorul agricol, încheie un parteneriat cu Symbiotics...

Sprijin financiar în valoare de peste 18,99 mln lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase),...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole