0 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageArticoleIonuț Codrin Rîmbu, tânăr fermier: Îmi doresc și lucrez din greu pentru...

Ionuț Codrin Rîmbu, tânăr fermier: Îmi doresc și lucrez din greu pentru ca în anul următor să accesez sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri

Munca înaintașilor trebuie dusă mai departe, mai ales dacă aceasta s-a dovedit spornică. Acesta este principiul lui Ionuț Codrin Rîmbu din Movileni, județul Iași, student la Facultatea de Agricultură USV Iași care se pregătește de preluarea unei părți importante din afacerea familiei, pe care o consideră parte din evoluția lui.

Ionuț Codrin Rîmbu are 21 de ani, este student la specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole, în anul al III-lea, și a crescut în ferma vegetală a familiei din județul Iași.

Ferma deținută de familia Rîmbu activează în domeniu, ca fiind o întreprindere individuală, ce are drept scop cultivarea plantelor, iar suprafața lucrată este de aproximativ 100 de hectare, pe care se regăsesc în jur de 4-5 specii cultivate (porumb, grâu, floarea soarelui, orz etc.).

„Ferma are o poveste în domeniu de 20 de ani. La început, în 1997, tatăl meu împreună cu frații săi au înființat o asociație familială, în domeniul agriculturii. Pe atunci, aceștia dețineau în jur de 30 de hectare moștenire de familie și câteva utilaje agricole. În timp, datorită tatălui meu am putut să descopăr și să mă atașez de această meserie. Încă de când eram preșcolar, mergeam cu el pe câmpuri și eram captivat de tractoare.

De-a lungul anilor, tatăl meu a accesat de mai multe ori fonduri europene, atât pentru achiziționarea de utilaje, cât și pentru dezvoltarea și tehnologizarea fermei și a spațiilor de depozitare. În momentul de față, îmi doresc și lucrez din greu pentru ca în anul următor să mă încadrez cu punctajul în ceea ce privește submăsura Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri”, adaugă tânărul fermier ieșean.

Viitorul inginer agronom este o persoană foarte activă și mereu a știut că o meserie de birou nu-l va satisface, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care a ales agricultura.

„În primul rând am fost motivat să aleg acest domeniu datorită tipului de muncă și a efortului care trebuie depus. Apoi, faptul că familia mea lucrează în domeniu de atât de mult timp m-a influențat cumva să merg pe această cale, iar de câțiva ani mi-a fost captată atenția de lipsurile pe care le are agricultura din România, în special din zona Moldovei.

Recomand acest domeniu atât pentru cei care sunt pasionați de agricultură, cât și pentru cei care nu știu pe ce drum să meargă. Există o mulțime de specializări ce pot fi abordate, iar materiile de studiu pe care ajungi să le studiezi sunt cât se poate de diversificate”, încheie Ionuț Codrin Rîmbu, student în cadrul Facultății de Agricultură USV Iași.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandru Țăranu, inginer agricol: Programele naționale de investiții sunt o oportunitate de neratat pentru tineri

Alexandru Țăranu este absolvent al Facultății de Horticultură USV...
‹ adv ›

Silviu Andrei Hodorogeanu, tânăr fermier: Vrem să ne axăm pe irigații și să renunțăm complet la tehnologia clasică de arat

În regiunea Moldovei, localități întregi din mediul rural rămân depopulate, iar oportunitățile economice pot fi numărate pe degete. Cu...

Diana Georgescu – fermiera câștigătoare TalentA: o linie de procesare a fructelor va pune bazele noi activități

În peisajul fertil din Brătești, Albeșii de Argeș, Livada de Poveste, în viziunea Dianei Georgescu, în vârstă de 34...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole