1.2 C
București
luni, 11 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBraşov: Firme de pe piaţa laptelui, zahărului şi a uleiului de floarea...

Braşov: Firme de pe piaţa laptelui, zahărului şi a uleiului de floarea soarelui – vizate de anchete ale Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei are, în prezent, deschise trei investigaţii ce privesc firme de pe piaţa laptelui, cea a zahărului şi cea a uleiului de floarea soarelui, care urmează să stabilească dacă acestea nu cumva s-au folosit de inflaţie pentru a menţine preţurile ridicate nejustificat, a declarat joi, la Braşov, vicepreşedintele instituţiei, Dan Virgil Pascu.

Potrivit acestuia, o parte din operatorii care sunt investigaţi sunt din zona Braşovului.

„Avem deschise trei investigaţii – pe piaţa zahărului, a untului şi a uleiului de floarea soarelui. Inspecţii inopinate au avut loc la Braşov pe piaţa untului, este un actor mare piaţa lactatelor din România. Am desfăşurat investigaţii în toată ţara, am strâns informaţii în continuarea probelor pe care le-am găsit la faţa locului, însă, din punctul nostru de vedere, există o suspiciune, însă operatorii, întreprinderile nu sunt considerate vinovate în acest moment. Ţin să subliniez că la noi operează, ca şi peste tot, prezumpţia de nevinovăţie”, a precizat Pascu, într-o conferinţă de presă.

Conform lui Laszlo Gyerko, membru în plenul Consiliului Concurenţei, în ultimii cinci ani, la nivelul zonei, a judeţelor Braşov, Covasna şi Harghita, instituţia a dat amenzi în valoare de 40 de milioane de lei.

Peste jumătate din această sumă o reprezintă sancţiunea aplicată unor firme din domeniul industriei lemnului – 22 de milioane de lei. Această amendă a fost dată în urma unei investigaţii complexe, ce a durat peste 4 ani.

Restul sumei reprezintă amenzi mai reduse ca şi cuantum şi au fost aplicate unor firme din regiune din domeniul energiei.

Cei doi s-au aflat vineri la Braşov, alături de alţi membri ai conducerii Consiliului Concurenţei, în cadrul unei caravane ce are ca scop diseminarea culturii concurenţei şi analizarea mediului concurenţial din Regiunea Centru.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii Consiliului Concurenţei au avut întâlniri cu mediul de afaceri din zonă, cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale şi cu studenţi ai Universităţii Transilvania, în cadrul cărora au fost abordate teme precum: aspecte de natură anticoncurenţială privind asociaţiile de întreprinderi, protejarea unui mediu concurenţial în achiziţiile publice şi contribuţia ajutorului de stat la dezvoltarea României. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FAO recomandă majorarea producţiei de carne ca răspuns la provocările de sănătate din ţările sărace

Lumea trebuie să majoreze producţia de carne pentru a...
‹ adv ›

Ministrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în perioada 10-11 decembrie 2023, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care...

Leonte Lorențo-Mihai, tânăr fermier: Ne-am întors în țară și dezvoltăm afacerea. Dorim o fabrică de ulei și procesarea legumelor

Agricultura devine o opţiune pentru tot mai mulţi tineri din judeţul Neamț. Un exemplu vine din comuna Ghindăoani. Leonte...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole