0 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriSecretar de stat: România a reușit să se situeze pe locul 5...

Secretar de stat: România a reușit să se situeze pe locul 5 în UE în atragerea tinerilor fermieri

Secretarul de stat Aurel Simion a primit astăzi, 8 noiembrie 2023, la sediul MADR, o delegație din Republica Italiană formată din președinții Confindustria România, FINEST S.p.a. și al Grupului Vitivinicol Confindustria Veneto Est.

Președintele Confindustria a făcut o prezentare a organizaţiei, afirmând că aceasta reuneşte și sprijină investitorii italieni din România. De asemenea, președintele Finest S.p.a. a transmis că țara noastră este primul stat în care compania financiară a participat cu investiții.

Secretarul de stat a subliniat că Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României, atât prin prisma schimburilor comerciale, cât și prin cea a investițiilor efectuate.

Oficialul MADR i-a informat pe membrii delegației italiene despre relația foarte bună de colaborare bilaterală existentă între cele două ministere ale agriculturii, în baza intereselor comune în ceea ce privește etichetarea nutrițională a produselor alimentare și protejarea identității geografice a acestora.

Secretarul de stat Aurel Simion a subliniat că printr-o acțiune sinergică comună a celor două state, produsele agroalimentare ale României și Italiei pot fi mai bine valorificate. Alte subiecte discutate au făcut referire la adaptarea agriculturii la schimbările climatice, prin tehnologii inovative de irigații și cercetare, gestionarea apei și programe privind atragerea tinerilor în agricultură.

În acest context, oficialii italieni au apreciat eficiența politicilor elaborate de autoritățile române referitoare la sprijinirea și atragerea tinerilor în agricultură. Astfel, prin PNS, au fost alocate fonduri consistente pentru tinerii fermieri, iar România a reușit să se situeze pe locul cinci în UE în atragerea tinerilor fermieri.

În încheierea întâlnirii, s-a agreat organizarea unei întrevederi pentru discuții tehnice aplicate, referitoare la posibilitatea unor investiții italiene în România în cercetarea genomică, sisteme de irigații și promovarea produselor agroalimentare românești pe piața din Italia.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Senat: Tractoarele pot fi conduse pe drumurile publice cu permis pentru alte categorii de vehicule

Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole...

Bloomberg: Cotaţiile la gaze sunt în scădere în Europa până la 5,3%

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut luni cu până la 5,3%, după două zile de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole