-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMADR: Propunerile de proiecte privind producţia de energie din surse regenerabile vor...

MADR: Propunerile de proiecte privind producţia de energie din surse regenerabile vor fi depuse din 20 noiembrie

Propunerile de proiecte privind producţia de energie din surse regenerabile vor putea fi depuse începând din 20 noiembrie 2023, deşi termenul iniţial de deschidere a fost stabilit la data de 9 noiembrie, a anunţat, miercuri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

MADR a decis să decaleze acest termen deoarece a primit mai multe solicitări din partea unor potenţiali beneficiari pentru modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurenţială, în sensul stabilirii unei date de deschidere ulterioară datei de 9 noiembrie 2023.

„Motivul invocat a fost că perioada cuprinsă de la data afişării pe site a Ghidului şi data deschiderii sesiunii este insuficientă pentru pregătirea acestor proiecte. Totodată, a fost solicitată şi acordarea unui interval mai mare de 15 zile pentru depunerea acestor proiecte”, se arată în comunicatul MADR.

Pentru a da curs solicitărilor primite, ministerul a propus modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurenţială, astfel: data şi ora de deschidere procedură de ofertare concurenţială: 20 noiembrie 2023, ora 8:00, data şi ora de închidere procedură de ofertare concurenţială: 15 decembrie 2023, ora 23:59.

Astfel, prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 484/08.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare, versiunea 2, care poate fi consultată aici.

Prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 466/01.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare.

La data de 1 noiembrie 2023 Ghidul în forma aprobată a fost publicat pe site-ul MADR şi AFIR, iar potenţialii beneficiari au formulat propuneri şi observaţii.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi...
‹ adv ›

Proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi, 3 mii euro/ha

Un proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susţinere a producţiei de usturoi a fost publicat luni în transparenţă...

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România, iar ideea acordării de tichete pentru achiziţia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole