1.7 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia și Maroc discută despre organizarea unui Forum economic dedicat sectorului agricol

România și Maroc discută despre organizarea unui Forum economic dedicat sectorului agricol

Secretarul de stat Adrian Pintea a avut ieri, 02 noiembrie, o întâlnire de lucru cu Excelența Sa, domnul Hassan Abouyoub, Ambasadorul Regatului Maroc la Bucureşti.

Întâlnirea a avut ca scop pregătirea vizitei în România a unei delegații marocane la nivel de experți, dar și cu componentă privată, în vederea discutării aspectelor legate de exportul de animale (bovine și ovine), din perspectiva procedurilor și oportunităților.

În cadrul discuțiilor a fost menționat interesul pentru cooperarea în domeniul cercetării și inovării, având în vedere noile provocări.

Au fost aduse în discuție condițiile pedoclimatice foarte bune pentru agricultura României, ceea ce generează producții importante de cereale, precum și componenta logistică.

Secretarul de stat Adrian Pintea a menționat interesul constant din partea autorităților române de a dezvolta relațiile comerciale în domeniul agroalimentar pentru a reconsolida piețele tradiţionale care s-au bucurat în trecut de produsele agroalimentare de calitate din România.

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea organizării unui Forum economic dedicat sectorului agricol care să faciliteze contactele între comunitățile oamenilor de afaceri care activează în domeniul agricol.

În acest sens, domnul Hassan Abouyoub a precizat că partea marocană este interesată de consolidarea cooperării pe mai multe paliere, respectiv:

  • schimburi comerciale – Marocul este interesat de importul de cereale, în principal grâu și porumb din România, facilitarea contactelor dintre principalii actori comerciali din domeniu pentru a asigura un flux comercial constant, pe termen lung;
  • transfer de tehnologie, inclusiv în domeniul digitalizării sectorului;
  • formare profesională, învățământ și cercetare.
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Senat: Tractoarele pot fi conduse pe drumurile publice cu permis pentru alte categorii de vehicule

Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea...
‹ adv ›

Bloomberg: Cotaţiile la gaze sunt în scădere în Europa până la 5,3%

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut luni cu până la 5,3%, după două zile de...

Proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi, 3 mii euro/ha

Un proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susţinere a producţiei de usturoi a fost publicat luni în transparenţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole