3.4 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

HomepageAdvBERD sprijină extinderea Lantmannen în România cu un credit de 90 de...

BERD sprijină extinderea Lantmannen în România cu un credit de 90 de mln de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 90 de milioane de euro pentru a sprijini planurile de extindere ale grupului suedez de panificaţie Lantmannen în România, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare.

Creditul de la BERD va fi utilizat de Lantmannen Unibake România pentru a finanţa construcţia unei noi unităţi de producţie de panificaţie de ultimă generaţie în Bucureşti, care va deveni hub-ul central de producţie care va aproviziona ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Noua facilitate va fi construită în conformitate cu standardele de construcţie ale BERD privind tranziţia către o economie verde, sprijinind agenda de sustenabilitate a Lantmannen, inclusiv angajamentele de decarbonizare.

Odată finalizată, facilitatea va fi una dintre cele mai mari operaţiuni de panificaţie din cadrul Lantmannen Unibake. Aceasta va debloca potenţialul de export al produselor de panificaţie din România, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Europa, şi va sprijini modernizarea sectorului de panificaţie din România.

Pentru a sprijini îmbunătăţirea competenţelor şi a formării profesionale, precum şi accesul la oportunităţi de angajare, Lantmannen va implementa, de asemenea, un program de formare profesională pentru tineri, bărbaţi şi femei, care va permite învăţarea la locul de muncă în domeniul producţiei alimentare.

BERD este unul dintre principalii investitori instituţionali din România. Până în prezent, BERD a investit 10,5 miliarde de euro prin 515 proiecte în România, concentrându-se pe finanţarea infrastructurii şi dezvoltare sectorului privat şi a pieţelor de capital.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro către Compania de Apă Olt SA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea...

Corteva anunță fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de...

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizată pentru Europa...

DN AGRAR obține o cifră de afaceri de 116 milioane de lei și dublează profitul net la 22 milioane de lei în primele 9...

DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole