1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriDelegația MADR în Maroc a discutat despre deschiderea exportului de bovine și...

Delegația MADR în Maroc a discutat despre deschiderea exportului de bovine și diversificarea exportului existent

În perioada 23-24 octombrie, o delegație a MADR condusă de secretarul de stat Adrian Pintea, alături de care s-a aflat Alexandru Nicolae Bociu, președintele ANSVSA, a efectuat o vizită de lucru în Regatul Maroc.

În prima zi a vizitei, delegația română a avut o întrevedere cu ministrul marocan al agriculturii, pescuitului maritim, dezvoltării rurale, apelor și pădurilor, Mohamed Sadiki, prilej de reconfirmare a interesului și disponibilității celor două părți pentru diversificarea și aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul agriculturii și cel sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Cele două delegații au făcut o prezentare a potențialului și premiselor de dezvoltare a sectorului agricol din propria țară și au evidențiat modalități concrete de cooperare care să ducă la creșterea schimburilor comerciale bilaterale, la multiplicarea proiectelor comune în domeniile cercetare și inovare, precum și al digitalizării.

Programul delegației române a continuat cu o vizită într-una din regiunile cu un important potențial agricol din Maroc (Meknes), unde a fost vizitată platforma de integrare a activităților din lanțul de valori al sectorului agro-industrial din regiune (Agropole Meknes), precum și platforma multi-instituțională de control și certificare creată în scopul stimulării inovării și competitivității sectorului agro-industrial (Qualipole Meknes).

Programul s-a încheiat cu o vizită la o fabrică de procesare a cărnii de pasăre și cu o vizită la o renumită podgorie din aceeași regiune (Olivium).

În cea de a doua zi, oficialii români au avut întâlniri cu Abdelaziz El Hraiki, directorul Institutului Agronomic și Veterinar din Rabat și cu Abdellah Jenati, directorul general al Oficiului Național de Siguranță Sanitară a Produselor Alimentare.

Cu această ocazie, s-a discutat despre diversificarea exportului existent de ovine, cu deschiderea exportului de bovine și de carcase de la aceste specii. De asemenea, s-a discutat despre planificarea, în viitorul apropiat, a unei vizite a reprezentanților autorităților veterinare și pentru siguranța alimentelor din Regatul Maroc în țara noastră, pentru detalierea modalităților de extindere a colaborarii.

Pe întreaga durată a vizitei, delegația română a fost însoțită de ambasadorul României la Rabat, ES Maria Ciobanu.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi...
‹ adv ›

Proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi, 3 mii euro/ha

Un proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susţinere a producţiei de usturoi a fost publicat luni în transparenţă...

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România, iar ideea acordării de tichete pentru achiziţia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole