1.7 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Miercurea-Ciuc a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din ţară, minus...

La Miercurea-Ciuc a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius

La staţia meteo Miercurea-Ciuc s-a înregistrat, joi dimineaţă, cea mai scăzută temperatură la nivel naţional, mercurul termometrelor coborând până la minus 10 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Adrian Paşol, că această valoare a fost înregistrată la ora 6:50 şi a fost determinată de o masă de aer rece, care s-a instalat în zonă în urmă cu câteva zile, pe un fond de cer senin şi un câmp de presiune ridicată.

Şi în celelalte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă.

Potrivit sursei citate, la Joseni s-a înregistrat o minimă de minus 6 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 5,4 grade, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat minus 0,3 grade.

De asemenea, la staţia meteo Bucin s-a înregistrat valoarea de minus 1,2 grade Celsius, fiind semnalat fenomenul de inversiune termică, adică în zona de munte a fost mai cald decât în zonele joase.

Meteorologul Adrian Paşol a subliniat că temperatura de minus 10 grade Celsius, de la Miercurea-Ciuc, a fost cea mai scăzută din ţară, dar nu este ceva neobişnuit pentru această zonă.

Cea mai scăzută temperatură a zilei de 19 octombrie, la Miercurea-Ciuc, a fost în anul 1994, când s-au înregistrat minus 12 grade Celsius.

Vremea se va încălzi însă şi în judeţul Harghita, în cursul zilei de sâmbătă valorile urmând să depăşească 24 grade Celsius.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Regim termic cu alternanţe de temperatură de la o zi la alta, în perioada 4-17 decembrie

Regimul termic va alterna în decursul următoarelor două săptămâni...
‹ adv ›

AgroMeteo: Cod portocaliu de viituri pe râuri din judeţul Satu Mare, până duminică la miezul nopţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod portocaliu de viituri, valabilă...

AgroMeteo: Cod portocaliu de vânt puternic în judeţul Cluj și Cod galben în Braşov şi Sibiu

Meteorologii au emis, vineri dimineaţa, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic ce vizează zona montană a judeţului Cluj...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole