3.5 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCiolacu şi Shmyhal au semnat Memorandumul privind asigurarea tranzitului sigur al produselor...

Ciolacu şi Shmyhal au semnat Memorandumul privind asigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene

Premierul Marcel Ciolacu şi omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, au semnat miercuri, la finalul şedinţei comune a executivelor celor două ţări, desfăşurată la Kiev, un memorandum privind „asigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene şi o strategie privind dezvoltarea punctelor de trecere a frontierei Ucraina – România şi a infrastructurii rutiere conexe”.

De asemenea, a fost semnat un acord între Cabinetul de miniştri al Ucrainei şi Guvernul României privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa romano-ucraineană, între localităţile Bila Tserkva şi Sighetu Marmaţiei.

Pe lista documentelor semnate la finalul şedinţei comune a celor două executive se află şi un Protocol de implementare între Cabinetul de miniştri al Ucrainei şi Guvernul României a Acordului între Ucraina şi Comunitatea Europeană privind readmisia persoanelor, dar şi un Memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei din România şi Ministerul pentru Industrii Strategice al Ucrainei privind cooperarea în domeniul industriei de apărare.

Totodată, a fost semnat un Memorandum de înţelegere în domeniul farmaceutic, dar şi o Declaraţie de intenţie între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Ucraina. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Primele 30 de camioane, fără încărcătură, au traversat luni frontiera ucraineano-poloneză printr-un punct nou deschis

Primele 30 de camioane, fără încărcătură, au traversat luni...
‹ adv ›

Piața agricolă mondială – cum au evoluat prețurile

Prețurile grâului au scăzut săptămâna trecută la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. După aceea, prețurile grâului...

APIA primește cereri de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole