1.2 C
București
luni, 11 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPolonia anunţă descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1

Polonia anunţă descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1

Polonia, cel mai mare producător de carne de pasăre din UE, a raportat descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1 la o fermă de păsări din nordul ţării, a informat marţi Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE), informează Reuters.

Răspândirea virusului gripei aviare a provocat îngrijorări în rândul guvernelor şi firmelor din sectorul creşterii păsărilor, după ce în ultimii ani a devastat efectivele din întreaga lume, perturbând aprovizionarea, crescând preţurile produselor alimentare şi riscând transmiterea în rândul oamenilor.

Citând informaţiile furnizate de autorităţile poloneze, OIE a precizat că focarul de de gripă aviară înalt patogenă H5N1 a fost identificat într-o gospodărie cu 80 de păsări domestice.

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare au impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Franţa majorează nivelul de risc pentru gripă aviară de la „moderat” la „ridicat”

Franţa a majorat nivelul de risc pentru gripă aviară...
‹ adv ›

Germania şi Danemarca anunţă descoperirea unor focare de gripă aviară înalt patogenă H5N1

Germania şi Danemarca au raportat descoperirea unor focare de gripă aviară înalt patogenă H5N1, au informat joi autorităţile din...

Croaţia anunţă descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1

Croaţia a raportat descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1 la o fermă avicolă, a informat marţi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole