1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR a publicat ghidurile pentru infrastructura agricolă, sprijinirea tinerilor fermieri și cursuri...

AFIR a publicat ghidurile pentru infrastructura agricolă, sprijinirea tinerilor fermieri și cursuri în mediul rural

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidurile finale pentru intervențiile DR 27 – Crearea/modernizare infrastructurii de acces agricolă, pentru DR 28 – Crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural, precum și pentru DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Fondurile acordate pentru construcția, extinderea, modernizarea drumurilor agricole către ferme prin intervenția DR-27, cât și pentru construcția, extinderea, modernizarea rețelelor de drumuri de interes local prin intervenția DR-28 sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă acordată pentru un proiect poate ajunge la 1.000.000 euro.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanțare sunt Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) pentru DR-27, iar pentru DR-28 beneficiarii sunt Comunele.

Pentru tinerii fermieri, prin intervenția DR-30 se acordă, de asemenea, finanțare 100% nerambursabilă acelor fermieri care acționează în nume propriu și sunt organizați ca microîntreprindere sau ca întreprindere mică (exemplu: PFA, II, IF).

Pot accesa această intervenție și persoanele juridice unde un tânăr fermier se instalează și exercită un control efectiv în ceea ce privește luarea deciziilor referitoare la gestionarea exploatației agricole.

Finanțarea maximă pe care o poate obține un tânăr fermier este de 70.000 euro, având la dispoziție un buget total pentru întreaga perioadă de finanțare de 250,7 milioane euro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Tarfin şi Symbiotics Investments încheie un parteneriat pentru finanţarea fermierilor mici şi mijlocii

Tarfin, agri-fintech-ul regional specializat în furnizarea de soluţii avansate de finanţare pentru sectorul agricol, încheie un parteneriat cu Symbiotics...

Sprijin financiar în valoare de peste 18,99 mln lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase),...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole