-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCamioanele de marfă de peste 12 tone vor avea acces în Portul...

Camioanele de marfă de peste 12 tone vor avea acces în Portul Constanța doar în baza rezervării în aplicație

C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța informează pe toți cei interesați că, începând de luni, 16 octombrie 2023, accesul în portul Constanța al autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă ce depășește 12 tone va fi permis doar în baza rezervării realizate în cadrul aplicației informatice Soluție completă de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța, conform prevederilor „Regulamentului portuar al porturilor maritime româneți aflate în administrarea CN APM”.

Scopul acestei aplicații îl reprezintă managementul traficului auto greu, precum și soluționarea adecvată a situațiilor neconforme, de natură să perturbe mișcarea eficientă a autocamioanelor în incinta portului. 

Astfel, toți transportatorii cu activitate în Portul Constanța își rezervă prin intermediul acestei aplicații intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operatorul portuar respectiv.  

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța pune la dispoziție, cu titlu gratuit, atât soluția informatică, cât și posibilitatea de integrare/interconectare API cu soluțiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari. Până în acest moment, 177 companii care își desfășoară activitatea în portul Constanța (Zona Constanța, Zona Midia, Zona Mangalia și Zona Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicației. 

Menționăm faptul că această soluție informatică a intrat în faza de testare, din luna august 2023, perioada în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunității portuare și a celor constatate de echipa CN APM.

Rezervările în aplicație pot fi făcute pe pagina principală a website-ului portului Constanța, accesând www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanța Port sau la următorul link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Serviciul Vamal al SUA va trimite un consultant în Portul Constanţa

Autoritatea Vamală Română a anunţat, marţi, că va beneficia,...
‹ adv ›

Daraban: Portul Constanţa are nevoie de investiţii majore

Portul Constanţa are nevoie de investiţii majore, iar interesul Ambasadei SUA în legătură cu acest subiect poate să fie...

Cerealele ucrainene au generat o activitate record în portul Constanţa

Portul Constanţa a expediat 29,4 milioane de tone de cereale în primele zece luni ale acestui an, în condiţiile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole