-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriInvestiție de opt milioane de euro în Judeţul Giurgiu. Se vor construi...

Investiție de opt milioane de euro în Judeţul Giurgiu. Se vor construi două centre de colectare legume şi fructe

Fermierii din județul Giurgiu se vor bucura de două centre de colectare legume și fructe, după o investiție totală de 8 milioane de euro, scrie puterea.ro.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că în localitățile Comana și Vărăști, din județul Giurgiu, se va construi câte un centru de colectare legume și fructe, investiția totală fiind de 8 milioane de euro.

„Judeţul Giurgiu va avea două centre de colectare legume şi fructe, unul la Comana şi unul la Vărăşti. Ieri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost la Colibaşi pentru a sta de vorbă cu fermierii din zonă şi pentru a oferi detalii despre investiţia importantă pentru agricultura giurgiuveană”, a menționat deputatul Marian Mina.

Cele două centre de colectare vor fi amenajate pe câte 3.200 de metri pătraţi, iar valoarea fiecăruia se ridică la 4 milioane de euro, bani de la bugetul de stat.

În toată ţara vor fi 15 astfel de obiective şi au fost alese judeţele cu cel mai mare număr de cereri în programul „Tomata”, Giurgiu fiind pe locul 4 la nivel naţional.

Centrele vor fi realizate printr-un acord încheiat între „Casa Unirea”, Ministerul Agriculturii şi unităţile administrativ-teritoriale, unde vor fi amenjate acestea.

După ce vor fi gata, centrele de colectare legume şi fructe vor fi date în locaţie de gestiune, pe o perioadă de 49 de ani, agricultorilor care cultivă atât în spaţii protejate, cât şi în câmp şi fac parte din cooperative”, adaugă deputatul Marian Mina.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Recolta de cereale a Ucrainei în 2023 este estimată la 59,7 milioane de tone

Ministerul ucrainean al Agriculturii a îmbunătăţit vineri prognozele referitoare...
‹ adv ›

MADR: Ajutor pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bivolițelor, 100 euro/cap

MADR a postat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se instituie o schemă de...

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole