0 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriEurostat: România, cea mai ridicată rată a angajării din UE în agricultură,...

Eurostat: România, cea mai ridicată rată a angajării din UE în agricultură, silvicultură şi pescuit

Aproximativ 4,5% din totalul forţei de muncă din Uniunea Europeană (9,4 milioane de persoane) lucrau în 2020 în sectorul agriculturii, silviculturii şi pescuitului, iar în rândul regiunilor UE (NUTS 3) cea mai ridicată rată a angajării era în două regiuni din România: Vaslui (61,7%) şi Neamţ (51,4%), arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Marea majoritate – 4,2% din totalul forţei de muncă din UE – lucra în agricultură, în 2020.

Sectorul agriculturii, silviculturii şi pescuitului continuă să fie o sursă semnificativă de angajare, în special în ţările UE din est şi din sud. În rândul regiunilor UE (NUTS 3) cea mai ridicată rată a angajării era în judeţele Vaslui (61,7%) şi Neamţ (51,4%) din România, iar 114 regiuni sau peste 16,5% din forţa lor de muncă lucra în agricultură, silvicultură şi pescuit, în special în Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia şi România. În schimb, în 137 regiuni sub 0,5% din forţa lor de muncă lucra în agricultură, silvicultură şi pescuit.

În cifre absolute, regiunile cu cea mai ridicată rată a angajării în agricultură, silvicultură şi pescuit erau în România, cu 8 din principalele 10 regiuni. Regiunea Iaşi din România avea în 2020 cel mai mare număr de angajaţi: 146.200, fiind urmată de alte patru regiuni din România, cu peste 100.000 de angajaţi fiecare.

Pe lângă regiunile din România, doar două zone erau în top 10 în NUTS 3 cu cea mai ridicată rată a angajării în agricultură, silvicultură şi pescuit: Sandomiersko jedrzejowski din Polonia şi Almería în Spania. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Senat: Tractoarele pot fi conduse pe drumurile publice cu permis pentru alte categorii de vehicule

Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole...

Bloomberg: Cotaţiile la gaze sunt în scădere în Europa până la 5,3%

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut luni cu până la 5,3%, după două zile de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole