1.2 C
București
luni, 11 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina: Un siloz de grâne și nouă camioane, distruse într-un port de...

Ucraina: Un siloz de grâne și nouă camioane, distruse într-un port de pe Dunăre de un atac cu drone rusești

Un siloz de grâne şi nouă camioane au fost distruse în urma unui atac cu drone kamikaze în noaptea de joi spre vineri asupra unui port ucrainean de pe Dunăre, în districtul Izmail, la graniţa cu România, a declarat vineri şeful administraţiei militare din regiunea Odesa, Oleg Kiper, adăugând că este un nou atac rusesc împotriva exporturilor de produse agricole ucrainene, notează Agerpres cu referire la EFE.

„Alerta antiaeriană a durat aproximativ trei ore şi jumătate în regiunea Odesa din cauza atacului teroriştilor ruşi cu drone kamikaze”, a precizat Kiper pe contul său de Telegram, unde a explicat că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât trei dintre dronele kamikaze Shahed lansate de Rusia asupra Odesei.

Kiper a adăugat că ţinta atacului a fost „infrastructura portuară din districtul Izmail, situat în sudul regiunii Odesa”.

În urma atacului, a adăugat el, un siloz de grâne a fost distrus, nouă camioane au luat foc, iar serviciul de feribot din Orlovka care leagă districtul Izmail de partea română a Dunării a fost suspendat. Între timp, incendiul din portul Izmail a fost stins, iar în urma atacului nu se înregistrează victime.

Forţele aeriene ale Ucrainei au anunţat într-un comunicat că au distrus 25 din cele 33 de drone kamikaze de tipul Shahed, de fabricaţie iraniană, în noaptea de joi spre vineri, lansate de Rusia, potrivit media oficiale ucrainene.

Potrivit acestora, ocupanţii ruşi au lansat dronele din capul Ceauda din peninsula Crimeea ocupată temporar.

În total, ruşii au lansat dronele în mai multe grupuri în direcţia sud, centru şi est, conform comunicatului, citat de Unian. Unsprezece drone au fost doborâte în regiunile din sudul Ucrainei.

Dronele au fost manevrate astfel încât să-şi schimbe direcţia de mai multe ori şi au zburat de-a lungul graniţei de stat a Ucrainei. În total, apărarea aeriană a doborât trei drone deasupra regiunii Odesa şi opt deasupra regiunii Mikolaiv, a indicat Grupul forţelor ucrainene din Sud.

„În respingerea atacului au fost implicate avioane de luptă, forţe antiaeriene cu rachete, unităţi de grupuri mobile şi mijloace de război electronic”, se afirmă în textul menţionat.

Au fost distruse drone în regiunile Odesa, Mikolaiv, Harkov, Dnipropetrovsk, Cerkasî şi Jitomir.

Într-un atac separat, vineri dimineaţă, invadatorii ruşi au lovit o clădire de locuinţe şi un alt obiectiv civil în centrul oraşului Harkov (nord-est, în apropiere de frontiera cu Rusia), a anunţat primarul de aici, Ihor Terehov, citat de agenţiile de presă Unian şi Liga.

Şeful administraţiei militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov, a completat că, în urma atacului, nouă civili au solicitat ajutor medical, iar printre cei răniţi se numără un copil de 11 luni.

Potrivit datelor preliminare ale poliţiei locale, două rachete Iskander au lovit vineri dimineaţă centrul oraşului Harkov, unde au fost auzite explozii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FAO recomandă majorarea producţiei de carne ca răspuns la provocările de sănătate din ţările sărace

Lumea trebuie să majoreze producţia de carne pentru a...
‹ adv ›

Ministrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în perioada 10-11 decembrie 2023, la Consiliul Agricultură şi Pescuit, care...

Leonte Lorențo-Mihai, tânăr fermier: Ne-am întors în țară și dezvoltăm afacerea. Dorim o fabrică de ulei și procesarea legumelor

Agricultura devine o opţiune pentru tot mai mulţi tineri din judeţul Neamț. Un exemplu vine din comuna Ghindăoani. Leonte...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole