1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia ar putea ridica restricţiile la exporturile de motorină prin conductă în...

Rusia ar putea ridica restricţiile la exporturile de motorină prin conductă în zilele următoare

Guvernul de la Moscova se pregăteşte să ridice, parţial, embargoul vizând exporturile de motorină, informează cotidianul rus Kommersant citând surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, relatează Reuters.

Potrivit Kommersant, restricţiile vor fi ridicate numai pentru exporturile de motorină prin conducte iar volumele ar putea fi supuse unor cote pentru a evita o explozie a preţurilor angro. În schimb, restricţiile la exporturile de benzină vor rămâne în vigoare, pentru moment.

Facilităţile de depozitare ale Transneft, compania rusească responsabilă de transportul de hidrocarburi, sunt aproape pline iar redirecţionarea volumelor suplimentare spre piaţa internă este imposibilă din punct de vedere tehnic, susţine Kommersant.

Oficial, autorităţile de la Moscova au anunţat marţi că nu au stabilit niciun calendar pentru embargoul la exporturile de carburanţi pe care l-au introdus luna trecută.

Chiar dacă este unul dintre cei mai mari producători mondiali de petrol, Rusia s-a confruntat în ultimele luni cu probleme în aprovizionarea cu benzină şi motorină deoarece preţurile mai mari la export a făcut mai avantajoasă vânzarea peste hotare a producţiei pentru companiile ruseşti de rafinare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Statele OPEC fac presiuni împotriva unui acord care să vizeze eliminarea combustibililor fosili la COP28

Statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC)...
‹ adv ›

Dăunători ce iernează în pomi – când se fac tratamentele iarna

Înainte de sezonul rece, o serie de dăunători importanți își găsesc loc de iernare inclusiv pe pomii pe care...

Recolta de cereale a Ucrainei în 2023 este estimată la 59,7 milioane de tone

Ministerul ucrainean al Agriculturii a îmbunătăţit vineri prognozele referitoare la recolta de cereale din 2023, până la 59,7 milioane...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole