-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriLucrări majore la infrastructura feroviară din Portul Constanţa - se consolidează rolul...

Lucrări majore la infrastructura feroviară din Portul Constanţa – se consolidează rolul strategic

Guvernul va aproba declanşarea procedurii de expropriere în cazul proiectului esenţial de modernizare a infrastructurii feroviare a Portului Constanţa, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu, menţionând că lucrările vor permite ca Portul Constanţa să-şi consolideze rolul strategic, mai ales în privinţa exporturilor de cereale.

„Domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, lucrează în continuare la viteză maximă la un proiect esenţial. Este vorba despre modernizarea infrastructurii feroviare din portul Constanţa. Astăzi aprobăm declanşarea procedurii de expropriere. Acest fapt va permite primelor două etape la aceste lucrări majore de infrastructură feroviară ca portul Constanţa să-şi consolideze rolul strategic, mai ales în privinţa exporturilor de cereale”, a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului se află un proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, a listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale situate pe amplasamentul care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanţa”: Etapa 1 – Valu lui Traian şi Etapa 2, aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Agigea, Constanţa şi Valu lui Traian – judeţul Constanţa. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Serviciul Vamal al SUA va trimite un consultant în Portul Constanţa

Autoritatea Vamală Română a anunţat, marţi, că va beneficia,...
‹ adv ›

Daraban: Portul Constanţa are nevoie de investiţii majore

Portul Constanţa are nevoie de investiţii majore, iar interesul Ambasadei SUA în legătură cu acest subiect poate să fie...

Cerealele ucrainene au generat o activitate record în portul Constanţa

Portul Constanţa a expediat 29,4 milioane de tone de cereale în primele zece luni ale acestui an, în condiţiile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole