2.2 C
București
joi, 30 noiembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriGiurgiu: O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de lăstăriş a ars...

Giurgiu: O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de lăstăriş a ars la Joiţa, de la o ţigară aruncată la întâmplare

O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb a ars în noaptea de marţi spre miercuri, în comuna Joiţa.

Incendiul violent s-a extins din cauza vântului puternic până la litiera unei păduri, dar şi într-o gospodărie, unde a ars o anexă pe o suprafaţă de patru sute de metri pătraţi, iar pompieri din două judeţe au acţionat timp de cinci ore pentru stingerea incendiului.

„ISU Giurgiu a fost solicitat marţi seara să intervină în localitatea Joiţa, judeţul Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu violent de vegetaţie uscată. Fiind vorba despre o suprafaţă mare, cu multe focare, la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, cu şapte autospeciale de stingere şi o cisternă. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb şi, din cauza vântului puternic s-a extins rapid şi a ajuns până la litiera unei păduri, dar şi într-o gospodărie, unde ardea generalizat o anexă din gospodărie pe o suprafaţă de patru sute de metri pătraţi, motiv pentru care în sprijin a sosit şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al unui operator economic din zonă, cu două autospeciale”, a emis miercuri, ISU Giurgiu.

Aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb, anexa din gospodărie pe o suprafaţă de aproximativ patru sute de metri pătraţi, dar şi bunurile depozitate în apropiere şi în interiorul acesteia au ars în urma incendiului.

Pentru stingerea incendiului pompierii au acţionat timp de cinci ore.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare.

Menţionăm faptul că, judeţul Giurgiu se află sub o atenţionare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului, cu viteze ale vântului de până la 65 de kilometri la oră.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Incendiu la o fermă din Brăila, aproximativ 190 de animale au ars

Aproximativ 190 de animale au ars într-un incendiu izbucnit,...
‹ adv ›

Aproape 3.000 de oi dintr-o fermă din județul Tulcea au murit într-un incendiu

Aproape 3.000 de oi dintr-o fermă privată din comuna Baia au murit, marţi după-amiază, în urma unui incendiu izbucnit...

Mureş: Incendiu la o fermă situată între localităţile Ernei şi Icland

Un incendiu a izbucnit, duminică seară, la o fermă situată între localităţile Ernei şi Icland, focul cuprinzând o stivă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole