0 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a adoptat normele privind raportarea stocurilor de produse agricole şi alimentare

Guvernul a adoptat normele privind raportarea stocurilor de produse agricole şi alimentare

Guvernul a aprobat, miercuri, normele metodologice privind raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producători, depozitari, procesatori şi comercianţi.

Conform Executivului, actul normativ prevede realizarea Sistemului Electronic de Raportare al Stocurilor de Produse Agroalimentare din Romania – SERSPAR. Totodată, sunt stabilite termenele de raportare a datelor statistice. Actul normativ conţine şi prevederi privind asigurarea confidenţialităţii datelor.

De asemenea, este stabilită metodologia de colectare, centralizare şi prelucrare a datelor statistice de evidenţă a stocurilor de produse agricole şi alimentare.

Executivul reaminteşte că prin Legea 105/2023 a fost stabilită modalitatea de raportare a stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii şi comercianţii, la nivel naţional, creându-se baza legală pentru elaborarea legislaţiei secundare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Senat: Tractoarele pot fi conduse pe drumurile publice cu permis pentru alte categorii de vehicule

Plenul Senatului a eliminat, luni, în plen, prin adoptarea unei propuneri legislative, obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole...

Bloomberg: Cotaţiile la gaze sunt în scădere în Europa până la 5,3%

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut luni cu până la 5,3%, după două zile de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole