1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAmericanii au cumpărat 210 mii de tone de grâu din UE

Americanii au cumpărat 210 mii de tone de grâu din UE

Mai mulţi cumpărători din SUA au achiziţionat recent aproximativ 210.000 de tone de grâu din Uniunea Europeană, grâu care potrivit traderilor ar urma să provină din Polonia şi Germania, transmite Reuters.

Traderii susţin că achiziţiile ar urma să implice un număr total de cinci livrări din Polonia şi două din Germania, fiecare dintre ele pentru o cantitate de aproximativ 30.000 de tone de grâu. Livrările se vor derula în principal între lunile mai şi august.

„În condiţiile în care preţurile pentru grâul european sunt la cel mai redus nivel din ultimele 22 de luni, calculele comerciale lucrează în prezent în favoarea grâului din UE pe piaţa din SUA”, a spus un trader.

Există în continuare interes pentru achiziţionarea de grâu din UE, susţin traderii care adaugă că există cumpărători americani interesaţi de livrări de aproximativ 30.000 de tone de grâu în lunile iunie şi alte 30.000 de tone în luna august.

În ultimele luni, SUA au ajuns în situaţia rară în care sunt nevoite să importe grâu din Europa, după ce seceta a afectat culturile agricole, împingând în sus preţurile pe piaţa locală. Cel puţin două nave încărcate cu grâu din Polonia au ajuns în Florida în acest an şi multe alte livrări sunt aşteptate în lunile următoare.

Aceste rare importuri de grâu sunt o lovitură pentru SUA, care în ultimele decenii şi-a pierdut importanţa pe piaţa mondială a grâului în defavoarea Rusiei, care acum este cel mai mare exportator mondial. Seceta de anul trecut a afectat livrările de cereale pe râul Mississippi, astfel că a devenit mai scump să transporţi cereale pe calea ferată.

Vremea nefavorabilă înseamnă şi că un număr record de fermieri americani ar putea să renunţe să mai cultive grâu, ceea ce ar face importurile mai profitabile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Codul galben de vânt puternic pentru litoral şi Delta Dunării

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit, până la ora...
‹ adv ›

AAC: În condiţii legale clare, noile tehnici genomice ar putea reprezenta o oportunitate pentru fermierii români

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) nu se opune progresului tehnologic dar consideră că există o serie de chestiuni...

Statele OPEC fac presiuni împotriva unui acord care să vizeze eliminarea combustibililor fosili la COP28

Statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) fac presiuni împotriva încercărilor de a include expresia „eliminarea combustibililor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole