10.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageArticole20 mai - Ziua Mondială a Albinelor

20 mai – Ziua Mondială a Albinelor

Astăzi, 20 mai, este marcată Ziua mondială a albinelor. Scopul acestui eveniment este pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare.

Data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Ziua Mondială a Albinelor este un eveniment global, instituit de ONU, cu scopul de a conștientiza publicul larg despre rolul crucial pe care albinele și alte polenizatoare îl joacă în sustenabilitatea vieții pe Pământ.

Aceste insecte mici, dar incredibil de valoroase, asigură polenizarea a aproape trei sferturi din culturile care produc 90% din alimentele lumii. Fără albine, multe dintre fructele și legumele pe care le cunoaștem ar fi în pericol.

Din păcate, populațiile de albine se confruntă cu declinuri semnificative în întreaga lume, o tendință alarmantă atribuită unui amestec de factori, inclusiv pesticide, lipsa habitatului, schimbările climatice și boli. Este imperativ să ne unim eforturile pentru a proteja aceste insecte esențiale, sensibilizând publicul și promovând practici agricole durabile.

Vă îndemnăm să vă alăturați eforturilor de a spori conștientizarea importanței albinelor și a contribuției lor esențiale la biodiversitate și siguranța alimentară.

De Ziua Mondială a Albinelor, vă încurajăm să împărtășiți mesajul despre importanța protejării albinelor, să plantați flori prietenoase cu polenizatorii în grădinile voastre și să susțineți apicultorii locali prin achiziționarea produselor lor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice...
‹ adv ›

Importurile de zahăr din Ucraina în UE au explodat în 2022-2023. România – printre principalii importatori

Importurile de zahăr ucrainean în Uniunea Europeană (UE) au crescut de zece ori în ultimul sezon, iar tendinţa de...

Sănătatea păsărilor crescute în sistem ecologic

Pentru o bună funcționare a oricărei ferme zootehnice în sistem ecologic, rolul cel mai important în productivitate și eficiență...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole