0.3 C
București
joi, 7 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAlba: Combină distrusă într-un incendiu în timp ce recolta porumb

Alba: Combină distrusă într-un incendiu în timp ce recolta porumb

Un utilaj agricol a ars luni în timp ce se efectua cu acesta recoltatul porumbului pe un teren agricol din Alba, fiind afectată de incendiu şi o suprafaţă de câteva zeci de metri pătraţi din lan.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu în localitatea Noşlac, care se manifesta la un utilaj agricol.

„A ars un utilaj agricol pe o suprafaţă de 70%. Până la ajungerea forţelor de intervenţie la locul incendiului a fost afectat şi un lan de porumb din proximitatea utilajului agricol, pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi”, a transmis ISU Alba.

Deşi este luna mai, în judeţul Alba mai există încă pe alocuri suprafeţe cultivate de anul trecut cu porumb.

Mii de hectare erau în iarnă nerecoltate, deoarece mulţi dintre fermieri au preferat să culeagă şi să vândă mai târziu direct de pe câmp, fiind scutiţi astfel de cheltuielile legate de uscare şi depozitare. Alţii au sperat ca preţul de vânzare să fie unul mai mare decât în toamnă. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Grindeanu: România va asigura tranzitul a cel puţin 4 milioane tone de cereale lunar dinspre Ucraina

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi,...
‹ adv ›

APIA: Clarificări importante privind stadiul controlului clasic pe teren – Campania 2023

Începând de astăzi, 07.12.2023, funcționalitățile dezvoltate în sistemul informatic APIA sunt disponibile pentru introducerea rapoartelor de control, operarea și...

Comisia Europeană a adoptat orientări antitrust pentru acordurile de durabilitate în agricultură

Comisia Europeană a adoptat, joi, orientări referitoare la modul de elaborare a acordurilor de durabilitate din domeniul agriculturii, utilizând...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole