1.6 C
București
vineri, 8 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriO delegaţie din Regatul Maroc vizitează ferme de creştere şi îngrăşare ovine,...

O delegaţie din Regatul Maroc vizitează ferme de creştere şi îngrăşare ovine, în România

O delegaţie guvernamentală din Regatul Maroc se va deplasa în teren, pentru a efectua vizite la ferme de creştere şi îngrăşare ovine în România, precum şi la un abator cu certificare halal, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, membrii delegaţiei vor fi însoţiţi de reprezentanţi ai MADR şi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit marţi, la sediul MADR, cu delegaţia guvernamentală din Regatul Maroc, în prezenţa Ambasadorului Regatului Maroc la Bucureşti, Hassan Abouyoub.

Din delegaţie au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Pescuitului maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor şi Pădurilor şi ai autorităţii sanitare din Maroc.

„Având un istoric de relaţii diplomatice bine conturate, cu dorinţa de a înnoda firul interesului pentru cele două ţări, mă bucur că avem ocazia să purtăm acest schimb de opinii privind stabilirea modalităţii tehnice a drumului pe care trebuie să-l parcurgem împreună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Conform sursei citate, dat fiind interesul crescut manifestat de Regatul Marocului pentru piaţa de ovine din România, în cadrul discuţiilor de marţi s-au atins următoarele subiecte:

  • semnarea modelului de certificat sanitar pentru exportul în Maroc a ovinelor destinate abatorizării cu provenienţa din România;
  • proceduri sanitare pentru exportul de ovine în Maroc şi organismele de certificare sanitară din România;
  • vizitarea unor ferme de carantină pentru ovinele destinate exportului.
  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi, 3 mii euro/ha

Un proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susţinere...
‹ adv ›

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România, iar ideea acordării de tichete pentru achiziţia...

MADR lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală -intervenţia Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunităţii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenţiei DR-36 -...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole