2.1 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAPIA prelungește sesiunea de depunerea a cererilor pentru subvenții cu încă 2...

APIA prelungește sesiunea de depunerea a cererilor pentru subvenții cu încă 2 săptămâni

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) prelungește cu încă două săptămâni termenul pentru depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023, scrie puterea.ro.

Inițial, fermierii puteau depune cererile unice pentru plată până pe data de 15 mai. Acum, aceștia au la dispoziție încă două săptâmâni, 31 mai fiind ultima zi în care mai pot depune cererea.

Directorul general al APIA, Adrian Pintea a declarat că măsura a fost luată exclusiv pentru acest an și nu va rămâne în vigoare și anii următori. Decizia vine în contextul activității intense de la APIA din această perioadă, dar și în contextul în care noua Politică Agricolă Comună vine cu anumite schimbări, astfel încât și fermierii, dar și angajații APIA s-au adaptat mai greu la aceste modificări.

Încă de acum două săptămâni, mass-media semnala faptul că ritmul de depunere a cererilor unice de plată este mult mai scăzut anul acesta față de anul trecut. La ultima raportare din partea APIA, numărul de cereri depuse era cu peste 100.000 mai mic față de aceeași perioadă a anului 2022.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Harghita: APIA a plătit, din 2007, subvenţii pentru fermieri aproximativ 1 miliard de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita...
‹ adv ›

APIA a aprobat plăţi de aproape 844 mln de euro pentru avansul aferent Campaniei 2023

În perioada 16.10.2023 – 26.11.2023, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură a autorizat la plata avansului aferent Campaniei...

Sprijin de peste 274 mln lei pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat autorizarea la plată a sprijinului de urgență...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole