9.7 C
București
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANSVSA: Amenzi de aproape două milioane de lei şi şase ordonanţe de...

ANSVSA: Amenzi de aproape două milioane de lei şi şase ordonanţe de interzicere a activităţii, în primul trimestru

Inspectorii sanitari veterinari au efectuat în primul trimestru din acest an 10.481 de controale în unităţi din industria agroalimentară, în urma cărora au aplicat 276 de amenzi, în valoare totală de 1,974 milioane de lei, şi au fost emise şase ordonanţe de interzicere a activităţii, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, în perioada menţionată au fost verificate 447 de mijloace de transport a produselor alimentare de origine nonanimală.

„Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 276 de amenzi, în valoare totală de 1.974.700 de lei şi au fost emise 5 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 6 ordonanţe de interzicerea activităţii. De asemenea, s-a dispus reţinerea oficială pentru o cantitate de 2.061 de kilograme de produse de origine nonanimală, care a fost dirijată către unităţi autorizate pentru neutralizare”.

Cele mai frecvente deficienţe constatate şi sancţionate de reprezentanţii DSVSA cu ocazia controalelor oficiale au fost:

  • nerespectarea cerinţelor generale de igienă;
  • desfăşurarea activităţii în spaţii neaprobate/neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  • încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor de origine non-animală.

Potrivit ANSVSA, au mai fost sancţionate deficienţele legate de depozitarea necorespunzătoare a materiei prime, lipsa programului de autocontrol precum şi lipsa documentului de înregistrare pentru mijloacele de transport.

Totodată, au fost prelevate 3.174 de probe din produse de origine nonanimală, 17 dintre acestea fiind neconforme, respectiv 6 probe neconforme pentru reziduuri de pesticide, 10 probe neconforme pentru determinarea criteriilor microbiologice şi o probă de sanitaţie neconformă.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituţiei – 0800.826.787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Amenzi de peste 1,82 milioane de lei în unităţi din industria agroalimentară, în octombrie

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat, în urma controalelor derulate...
‹ adv ›

ANSVSA a deschis o nouă piață pentru export – grâu în Indonezia

Eforturile Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-au concretizat în acest sens. Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu a...

ANSVSA: Creşterea, sacrificarea porcilor în gospodăria ţărănească şi comercializarea acestora nu va fi interzisă

Susținerea creșterii tradiționale a porcului în gopodării și a proprietarilor de porci din mediul rural este o prioritate a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole