2.1 C
București
luni, 4 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriŢările de Jos au aprobarea UE să acorde ajutoare pentru închiderea de...

Ţările de Jos au aprobarea UE să acorde ajutoare pentru închiderea de ferme şi reducerea emisiilor de azot

Comisia Europeană a aprobat marţi două programe cu o valoare combinată de 1,47 miliarde de euro demarate de Ţările de Jos pentru a-i despăgubi pe crescătorii de animale care îşi închid voluntar fermele, transmite Reuters.

Autorităţile de la Haga trebuie să reducă nivelul foarte mare de azot, provocat, în parte, de mai multe decenii de agricultură intensivă. Preluarea şi închiderea unor ferme sunt o parte importantă în planul mai amplu de măsuri destinat rezolvării acestei probleme.

În cadrul a două scheme, care au fost aprobate marţi de executivul comunitar, Ţările de Jos au alocat 1,47 miliarde de euro pentru a-i despăgubi pe crescătorii de animale care îşi închid în mod voluntar fermele amplasate în apropiere de rezervaţiile naturale.

Aceste planuri „au efecte pozitive care depăşesc orice potenţiale perturbări ale competiţiei şi schimburilor comerciale în UE”, a precizat executivul comunitar.

Ţările de Jos sunt unul din cei mai mari exportatori mondiali de produse agricole, cu exporturi estimate la peste 122 de miliarde de euro în 2022. Vitele şi îngrăşămintele sunt o sursă importantă de emisii de azot.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Veverița în grădină – ce mănâncă, care este rolul ei

Veverița (Sciurus vulgaris) este un rozător mic, adaptat la...
‹ adv ›

Klaus Iohannis a subliniat importanţa extinderii cooperării cu SUA privind energia cu emisii reduse de dioxid de carbon

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa extinderii cooperării dintre România şi Statele Unite ale Americii în ceea ce priveşte...

Marile bănci de dezvoltare promit la COP 28 că îşi vor intensifica eforturile destinate combaterii schimbărilor climatice

Zece din cele mai importante bănci globale de dezvoltare au promis la conferinţa COP 28 că îşi vor intensifica...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole