13.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii ucraineni nu pot lucra terenurile agricole, multe fiind minate

Fermierii ucraineni nu pot lucra terenurile agricole, multe fiind minate

Multe dintre terenurile agricole din zonele de Nord şi Nord-Est ale Ucrainei continuă să rămână nelucrate, ca urmare a faptului că au fost minate.

Fermierii au fost avertizaţi de autorităţi să evite să intre pe câmpuri, din cauza riscului de explozie a minelor. De altfel, la marginea multor suprafeţe agricole au fost montate plăcuţe de avertizare cu mesajul „Pericol! Mine!”.

În comuna Krasnopillea, care se află la graniţa cu Rusia, un fermier a murit, după ce tractorul pe care îl conducea a fost aruncat în aer, imediat după ce a trecut peste o mină.

„Unul din fermierii noştri, fost deputat în consiliul comunal, a decedat, fiind aruncat în aer, în momentul în care îşi aduna recolta”, a afirmat primarul comunei Krasnopillea, Iurie Iaremciuc.

Autorităţile din Krasnopillea au cerut sprijin pentru deminarea terenurilor, atât pentru a evita înregistrarea de victime, cât şi pentru a relua lucrările agricole, în vederea susţinerii economiei locale.

Sumî are o graniţă comună cu Rusia pe o lungime de peste 500 de kilometri. Regiunea ucraineană se învecinează cu trei regiuni ruseşti, şi anume Breansk, Kursk şi Belgorod.

Pe 24 februarie 2022, cea mai mare parte a regiunii Sumî a fost ocupată de forţele militare ruse, care însă s-au retras pe 4 aprilie.

Sumî avea o economie bazată în special pe industria producătoare de îngrăşăminte chimice şi utilaje agricole.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice...
‹ adv ›

Importurile de zahăr din Ucraina în UE au explodat în 2022-2023. România – printre principalii importatori

Importurile de zahăr ucrainean în Uniunea Europeană (UE) au crescut de zece ori în ultimul sezon, iar tendinţa de...

Sănătatea păsărilor crescute în sistem ecologic

Pentru o bună funcționare a oricărei ferme zootehnice în sistem ecologic, rolul cel mai important în productivitate și eficiență...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole