10.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

-

HomepageAdvEURO GRAIN HUB Exchange & Forum: Experți în cereale din 30 de...

EURO GRAIN HUB Exchange & Forum: Experți în cereale din 30 de țări se reunesc la București între 26-28 aprilie

EURO GRAIN HUB Exchange & Forum, un eveniment de înalt nivel destinat principalilor actori din lanțul global de aprovizionare cu cereale, va avea loc la Marriott Grand Hotel din București între 26 și 28 aprilie.

Evenimentul va reuni reprezentanți din peste 30 de țări și va oferi o platformă regională pentru a discuta evoluțiile cheie ale pieței agricole și a facilita colaborarea între fermieri, comercianți, furnizori și profesioniști din domeniile logisticii, depozitării, inovațiilor și altele. Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Războiul din Ucraina a generat schimbări semnificative în fluxurile regionale de cereale, afectând comerțul mondial cu produse de bază. Exporturile de cereale din țările Europei Centrale și de Est (Bulgaria, România, Serbia, Moldova și altele) ar putea umple golul lăsat de scăderea exporturilor ucrainene în următorii 2-5 ani. 

În ciuda războiului, volume importante de cereale ucrainene sunt exportate în prezent prin coridoare logistice alternative, unul dintre aceste trasee fiind România, cu cel mai mare hub logistic din regiunea balcanică – portul Constanța.

Susținut de Asociația Ucraineană a Cerealelor, BERD, COCERAL, USDA, GAFTA, Asociația Română a Producătorilor Agricoli, Asociația Sârbă a Cerealelor și Asociația Bulgară a Producătorilor Agricoli, EURO GRAIN HUB Exchange & Forum va aborda provocările și oportunitățile apărute în urma acestor schimbări.

Pe 26 aprilie, participanții vor avea ocazia să viziteze portul Constanța, pentru a explora posibilitățile de cooperare și investiții în proiecte de prelucrare a materiilor prime agricole, generare de electricitate și inițiative legate de infrastructura feroviară între Ucraina, România și țările europene.

EURO GRAIN HUB Exchange & Forum este organizat de UkrAgroConsult, AgriPortal și AgroPortal, cu sprijinul sponsorilor Gold (ALMEIDA GROUP), Silver (ATRIA BROKERS) și Official (TRANS-OIL GROUP). Alți sponsori includ Grainstore, QSS, AGA Partners, Easy Trade, Agroblok, GreenEmissions și Trade Data Monitor.

Pentru mai multe informații despre eveniment și înregistrare, vizitați https://eurograinevents.com/registration-form. Dacă doriți să colaborați sau să adresați o întrebare, sunteți bineveniți să contactați organizatorii la adresa [email protected] sau să vizitați site-ul eurograinevents.com.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro către Compania de Apă Olt SA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea...

Corteva anunță fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de...

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizată pentru Europa...

DN AGRAR obține o cifră de afaceri de 116 milioane de lei și dublează profitul net la 22 milioane de lei în primele 9...

DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole