1.4 C
București
vineri, 8 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii de nutreţ din Ungaria se opun interzicerii importurilor de cereale şi...

Producătorii de nutreţ din Ungaria se opun interzicerii importurilor de cereale şi oleaginoase din Ucraina

Asociaţia producătorilor de cereale şi nutreţ din Ungaria şi-a exprimat vineri opoziţia faţă de decizia Guvernului de la Budapesta de a interzice importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina, avertizând că aceste restricţii se vor repercuta asupra producătorilor de nutreţ şi utilizatorilor industriali din Ungaria, transmite Reuters.

„Nu suntem de acord cu interzicerea importurilor de cereale şi oleaginoase din Ucraina, în special într-un sezon în care expunerea noastră pe importurile de porumb este foarte mare”.

Potrivit Asociaţiei, acest embargou înseamnă pierderea accesului la „cea mai apropiată, şi deci cea mai avantajoasă, din punct de vedere economic, sursă de materie primă” pentru industria de nutreţ.

„Această măsură va provoca dificultăţi semnificative pentru producătorii de nutreţ şi utilizatorii industriali din Ungaria, ceea ce va afecta crescătorii de animale şi consumatorii”.

Aceste declaraţii vin după ce, la finele săptămânii trecute, autorităţile de la Budapesta au decis să interzică importul a 25 de produse agricole din Ucraina, inclusiv cereale, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui.

Ungaria nu a fost prima ţară care a impus restricţii la importurile de produse alimentare din Ucraina, acest titlu revenind Poloniei, care a fost urmată la scurt timp de Slovacia şi Bulgaria.

Din cauza unor blocaje logistice şi a distanţelor mai scurte, milioane de tone de cereale din Ucraina, care sunt mai ieftine decât cele produse în UE, ajung în ţările vecine, reducând preţurile şi vânzările pentru fermierii din aceste ţări.

În aceste condiţii, au crescut nemulţumirile în rândul fermierilor din Europa Centrală şi de Est cu privire la valul de importuri de cereale ieftine din Ucraina, scutite de taxe vamale până în luna iunie 2024. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Recolta de cereale a Ucrainei în 2023 este estimată la 59,7 milioane de tone

Ministerul ucrainean al Agriculturii a îmbunătăţit vineri prognozele referitoare...
‹ adv ›

MADR: Ajutor pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bivolițelor, 100 euro/cap

MADR a postat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se instituie o schemă de...

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole