3.9 C
București
miercuri, 6 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriProcesatorii au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare cu...

Procesatorii au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare cu aproape 13% în luna februarie

Unităţile procesatoare au colectat de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare o cantitate de lapte de vacă mai mare cu aproape 13%, în februarie 2023 faţă de aceeaşi lună din anul anterior, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.

Statistica oficială arată că, în primele două luni ale anului în curs, cantitatea de lapte de vacă pe care procesatorii au colectat-o de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare a crescut cu 12,5%, raportat la perioada similară din 2022.

Potrivit sursei citate, în februarie 2023, comparativ cu luna precedentă, unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă în scădere cu 6,6%, marjă în care producţia de unt a înregistrat cea mai mare diminuare (-9,5%).

În plus, cantitatea de lapte brut importată de unităţile procesatoare a scăzut cu 7,7%, de la o lună la alta.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna februarie 2023, unităţile procesatoare a colectat cu 12,8% mai mult lapte de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare. În acelaşi timp, producţia a crescut cu 1,3% la smântână de consum, dar a scăzut cu 33% la unt.

De asemenea, cantitatea de lapte brut importată de unităţile procesatoare a scăzut, în februarie anul curent, cu 36,7%, în comparaţie cu luna corespunzătoare din anul precedent.

Pe ansamblu, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2023, unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte mai mare cu 12,5%, comparativ cu acelaşi interval din 2022. Totuşi, scăderea cea mai mare de producţie a fost înregistrată la unt, respectiv cu 23,6%.

În primele două luni ale anului, cantitatea de lapte brut importată de unităţile procesatoare a scăzut cu 36,8%, faţă de anul precedent.

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Unităţile de procesare au colectat cu 9,2% mai mult lapte de vacă, în primele nouă luni, comparativ cu 2022

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele nouă luni, o cantitate de 928.348 tone de lapte de...

INS: Producţia de carne de pasăre a României s-a majorat cu 3,7% în septembrie 2023

Producţia de carne de pasăre a României s-a majorat în luna septembrie 2023 cu 3,7%, comparativ cu perioada similară...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole