1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAgrometeo: Rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă

Agrometeo: Rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă

La data de 06 Aprilie 2023, gradul de aprovizionare cu apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, se situează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Banatului și Munteniei, local în nordul, estul, izolat nord-vestul, centrul și sud-vestul Moldovei.

Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată, puternică și extremă) se înregistrează în Dobrogea, pe suprafețe agricole extinse din Moldova, local în nordul, estul, nord-estul și sudul Munteniei, izolat nord-vestul Banatului.

Rezerva de umiditate în stratul de sol 0-20 cm (ogor) prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, izolat sud-vestul Dobrogei.

Conținutul de apă din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și izolat extremă), pe suprafețe extinse din Dobrogea, local în nordul, nord-estul și estul Munteniei, vestul și estul Moldovei.

Local, în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei se semnalează excese de umiditate la suprafața solului, ca urmare a cantităților abundente de precipitații cumulate în ultimele zile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Cod galben de lapoviţă şi polei în zone din patru judeţe, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o...
‹ adv ›

AgroMeteo: Ninsori și polei în aproape toată țara, începând de miercuri după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii pentru toată ţara, care va intra în vigoare...

AgroMeteo: Regim termic cu alternanţe de temperatură de la o zi la alta, în perioada 4-17 decembrie

Regimul termic va alterna în decursul următoarelor două săptămâni (4 - 17 decembrie), la început cu temperaturi apropiate de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole