11 C
București
duminică, 3 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriDolj: 15 localităţi grav afectate de furtună şi vijelii; culturi şi solarii...

Dolj: 15 localităţi grav afectate de furtună şi vijelii; culturi şi solarii distruse în totalitate

Cincisprezece localităţi din judeţul Dolj au fost grav afectate de furtunile şi vijeliile din ultimele 24 de ore care au distrus nenumărate culturi şi solarii în proporţie de 100%.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a declarat că la nivelul Instituţiei Prefectului a fost emis ordin pentru constituirea unei Comisii de Evaluare a pagubelor, care se va deplasa în fiecare localitate pentru a analiza situaţia.

„I-am expus deja situaţia ministrului Agriculturii şi i-am solicitat sprijin în acest sens. Am reluat în această dimineaţă discuţiile şi cu cei de la Direcţia Agricolă Dolj. Primim rapoarte de evaluare din partea UAT-urilor. Până în acest moment am primit informaţii oficiale cu pagubele de la Călăraşi şi Desa, dar, din informaţiile pe care le am de la Direcţia Agricolă Dolj, ar fi mult mai multe localităţi afectate de vântul puternic de miercuri. Ar fi vorba de 15 localităţi. Fermierii afectaţi trebuie să ştie că este esenţial să meargă să depună cereri de despăgubire la sediile primăriilor”, a spus Dan Diaconu.

Acesta a mai afirmat că, în unele zone, solarii şi culturi aflate în stadii avansate de dezvoltare au fost distruse în proporţie de 100%.

„Nu este deloc plăcut ce s-a întâmplat. Munca oamenilor a fost distrusă pe alocuri în totalitate. Avem solarii distruse în proporţie de 100%, culturi distruse, ce se aflau în stadii avansate de dezvoltare. Locuitorii trebuie să aibă răbdare, suntem alături de ei şi o să mă asigur că vor fi efectuate toate demersurile pentru a-i ajuta. La nivelul Instituţiei Prefectului Dolj am emis un ordin pentru constituirea unei Comisii de Evaluare a pagubelor, comisie ce se va deplasa în fiecare localitate pentru a analiza situaţia”, a precizat prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice...
‹ adv ›

Importurile de zahăr din Ucraina în UE au explodat în 2022-2023. România – printre principalii importatori

Importurile de zahăr ucrainean în Uniunea Europeană (UE) au crescut de zece ori în ultimul sezon, iar tendinţa de...

Sănătatea păsărilor crescute în sistem ecologic

Pentru o bună funcționare a oricărei ferme zootehnice în sistem ecologic, rolul cel mai important în productivitate și eficiență...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole