10.1 C
București
duminică, 3 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBuzău: Focar de pestă porcină africană în localitatea Căldărăşti

Buzău: Focar de pestă porcină africană în localitatea Căldărăşti

Un focar de pestă porcină africană a fost identificat, la data de 24 martie, pe raza judeţului Buzău, la o gospodărie individuală, a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău.

Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare, animalele din gospodărie au fost sacrificate astfel încât să fie preîntâmpinată extinderea bolii şi la alte efective de porci din zonă.

„Acum patru sau cinci zile am înregistrat un focar declarat de pestă porcină la o exploataţie non-profesională. Au fost trei animale, unul a fost sacrificat având semnele bolii, s-a confirmat, şi mai existau doi porci în curte care au fost eutanasiaţi”, a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural Buzău, Paul Jipa, şef serviciu control în cadrul DSVSA Buzău.

Având în vedere deschiderea târgurilor şi oboarelor din judeţ în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Prefectura a solicitat DSVSA vigilenţă şi efectuarea unor controale riguroase. La acest moment, focarul din localitatea Căldărăşti se află în monitorizare.

„La acest moment supraveghem focarul, sperăm să nu se extindă, dacă nu apar modificări, potrivit legii, în maxim 30 de zile vom declara focarul închis”, a declarat ulterior responsabilul DSVSA Buzău.

Buzăul a fost unul dintre cele mai afectate judeţe de pestă porcină pe parcursul anului trecut, mii de animale din exploataţii profesionale şi gospodării fiind sacrificate.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Buzău: Un focar de pestă porcină africană, 8 focare de TBC la bovine, peste 100 de animale sacrificate

Un focar de pestă porcină africană şi 8 focare de tuberculoză bovină sunt active la nivelul judeţului Buzău, a...

Arad: Două noi focare de pestă africană au fost confirmate; 33 de porci sunt ucişi preventiv

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţul Arad, miercuri, iar 33 de exemplare suine...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole