1.4 C
București
vineri, 8 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriModificările Codului Civil privind arendarea terenurilor agricole - adoptate în Comisia de...

Modificările Codului Civil privind arendarea terenurilor agricole – adoptate în Comisia de Agricultură

Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a adoptat modificările Codului Civil privind arendarea, urmând ca acestea să fie supuse votului final în plenul Camerei Deputaților. Anterior, Comisia Juridică votase favorabil modificările la Codul Civil, cu unele amendamente.

Principalele modificări vizează stabilizarea și creșterea predictibilității fermierilor prin contracte de arendă cu o durată minimă de 7 ani, precum și legalizarea schimbului de utilizare a terenurilor agricole între arendași.

Aceste modificări sunt menite să asigure condiții investiționale favorabile pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești, dar și susținerea indirectă a consolidării și comasării terenurilor agricole, pentru trecerea către o abordare predictibilă a planurilor de dezvoltare a fermelor pe termen mediu și lung.

Clubul Fermierilor Români salută decizia comisiei și solicită un vot în interesul agriculturii românești în plenul Camerei Deputaților. De asemenea, reiterăm argumentele esențiale transmise în ultimii 3 ani către Parlament, pentru susținerea fermierilor români și pentru asigurarea condițiilor investiționale adecvate pentru dezvoltarea sectorului agricol.

Adoptarea acestor modificări este așteptată să aducă beneficii semnificative pentru sectorul agricol din România și să asigure un cadru legislativ predictibil și stabil pentru fermierii români.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

CFRO înființează o nouă structură de coordonare la nivel național formată din membrii fondatori și fermieri performanți – Consiliul Național de Coordonare 

Clubul Fermierilor Români s-a întrunit pe 20 noiembrie, într-un nou format extins, denumit  Consiliul Național de Coordonare, format din...

Florian Ciolacu: România are nevoie de o lege care să stabilească priorităţile agriculturii

România are nevoie de o lege care să stabilească priorităţile agriculturii, pentru cel puţin 10 ani de acum încolo,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole