1.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriDaea: Aproximativ trei miliarde de euro din bugetul UE sunt alocaţi, anual,...

Daea: Aproximativ trei miliarde de euro din bugetul UE sunt alocaţi, anual, pentru agricultura din România

Aproximativ trei miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene sunt alocaţi, anual, pentru agricultura din România, a declarat, joi, la Botoşani, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Prezent în judeţul Botoşani pentru a promova oportunităţile de finanţare prin Planul Naţional Strategic 2023-2027, Daea a precizat că banii europeni sunt strict necesari pentru a acoperi nevoile financiare ale fermierilor, care primesc subvenţii.

„În fiecare an în România aducem de la Uniunea Europeană în jur de trei miliarde de euro, iar în primele luni ale anului, până la data de 4 februarie, am adus aproape 1,6 miliarde de euro, bani care au intrat în bugetul ţării şi care pot fi valorificaţi, ştiindu-se că ei au fost atribuiţi pentru agricultură”, a afirmat Daea.

Comisia Europeană a aprobat, pe 7 decembrie 2022, Planul Naţional Strategic 2023-2027 al României prin care fermierii români şi agricultura românească vor beneficia de 15,83 miliarde de euro.

Fermierii pot depune cereri pentru atragerea de subvenţii până pe 15 mai. Prima zi de depunere a cererilor de plată a fost miercuri, 1 martie, când s-au înregistrat 1.141 cereri. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi ajutoare de stat de peste 56 milioane de euro

Crescătorii din sectorul suin şi avicol ar putea primi...
‹ adv ›

Proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susținere a producției de usturoi, 3 mii euro/ha

Un proiect pentru suplimentarea sumei alocate Programului de susţinere a producţiei de usturoi a fost publicat luni în transparenţă...

Barbu: Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România

Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România, iar ideea acordării de tichete pentru achiziţia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole