1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie, 2023

-

HomepageAdvGrupul Purcari anunţă venituri de 302,6 milioane lei, în creştere cu 22%

Grupul Purcari anunţă venituri de 302,6 milioane lei, în creştere cu 22%

Grupul Purcari a obţinut, anul trecut, venituri de 302,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de 2021, peste estimările de 15-20% anunţate anterior, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În trimestrul IV al anului trecut, veniturile companiei ajunseseră la 102,9 milioane de lei, în creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior.

Potrivit sursei citate, rezultatele comerciale preliminare pentru trimestrul IV şi întreg anul 2022, publicate luni, preced datele financiare preliminare care urmează a fi raportate pe data de 28 februarie 2023.

La nivelul anului trecut, Grupul a înregistrat venituri de 302,6 milioane lei (+22% faţă de anul 2021 şi peste anticipaţiile anuale de 15-20%, anunţate anterior. De asemenea, veniturile companiei au ajuns la 102,9 milioane lei, în trimestrul IV din 2022, cu 26% peste valoarea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Suntem încântaţi de rezultatele noastre pentru 2022, obţinute într-un context macroeconomic dificil şi suntem optimişti cu privire la noul an care urmează, în care ne dorim să menţinem ritmul nostru de creştere accelerată, şi vom continua să muncim din greu pentru a îndeplini şi depăşi aşteptările consumatorilor, echipei şi investitorilor noştri”, a comentat directorul general al companiei, Victor Bostan.

Totodată, Grupul Purcari a anunţat că Eugen Comendant a demisionat voluntar din poziţia de director operaţional al Purcari Wineries Public Company Limited, unul dintre producătorii principali de vin din Europa Centrală şi de Est, dar va rămâne membru al Consiliului de Administraţie. Demisia va intra în vigoare începând cu data de 31 martie 2023, conform unui anunţ al companiei, publicat tot pe site-ul BVB.

„Purcari Wineries Public Company Limited, unul din producătorii principali de vin din Europa Centrală şi de Est, a anunţat astăzi că Eugen Comendant, directorul operaţional (COO), va părăsi poziţia sa de COO pentru a explora noi oportunităţi. Domnul Comendant este, de asemenea, membru al Consiliului de Administraţie Purcari şi va continua să activeze în Consiliu după demisia voluntară din funcţia de director operaţional. În rolul său de director operaţional, Eugen Comendant a supravegheat o serie de domenii la nivel de Grup, inclusiv marketing, vânzări, finanţe, dezvoltare produse, juridic, HR, Fuziuni şi Achiziţii (M&A), IT şi Relaţii cu Investitorii. Domnul Comendant a contribuit semnificativ la succesul companiei prin viziunea sa strategică şi leadership puternic, gestionând iniţiative cheie şi ghidând proiecte importante în aceste arii de business, ceea ce a contribuit la consolidarea poziţiei Grupului Purcari ca lider regional în industria vinului. Ultima zi de activitate a lui Eugen Comendant în funcţia de director operaţional va fi 31 martie 2023”, se menţionează într-un raport transmis BVB.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar şi Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul WINE.

Grupul este condus de către Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul vinicol şi este susţinut de investitori instituţionali de top precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital şi Norges Bank. 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agrinnovator a lansat primul Ghid pentru digitalizarea agriculturii, prima inițiativă de acest gen din Sud-Estul Europei

Joi, 7 decembrie, a avut loc la București lansarea primului Ghid pentru Digitalizarea Agriculturii din România și prima inițiativă...

Inovația strategică susține agricultura rezilientă și producția alimentară

Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile și reziliente, conform declarației Teresei Babuscio,...

Tarfin şi Symbiotics Investments încheie un parteneriat pentru finanţarea fermierilor mici şi mijlocii

Tarfin, agri-fintech-ul regional specializat în furnizarea de soluţii avansate de finanţare pentru sectorul agricol, încheie un parteneriat cu Symbiotics...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole