11 C
București
duminică, 3 decembrie, 2023

-

HomepageAdvSpellBox - primul instrument profesional de diagnoză rapidă a problemelor culturilor agricole,...

SpellBox – primul instrument profesional de diagnoză rapidă a problemelor culturilor agricole, lansat de o companie românească

Chromosome Dynamics, singura companie cu capital integral românesc, listată la Bursă, care activează în Agritech ca dezvoltator și integrator de soluții de tip Inovație, a lansat recent pe piața României instrumentul hibrid SpellBox – dedicat monitorizării și diagnozării stării de sănătate a culturilor agricole.

SpellBox ajută fermieri să afle:

  • Ce problemă, boală sau dăunător, carență sau fitotoxicitate are cultura mea?
  • Care sunt zonele cu potențial de băltire?
  • Care este conținutul de carbon organic din sol?

Crearea răspunsului la aceste întrebări este bazată pe informațiile reale, preluate cu ajutorul sateliților (multispectral analyzer).

Cu un grad de recunoaștere de peste 95% a bolilor, dăunătorilor, deficiențelor și fitotoxicităților pentru toate tipurile de culturi agricole vegetale (cereale, legume, fructe) și culturi fixe (pomi și arbuști fructiferi, viță de vie), SpellBox devine primul device hardware cu roluri multiple și complexe, AI&ML Powered din Agritech.

De asemenea, device-ul SpellBOX, stația agro-meteorologică și capcana digitală asigură certitudinea unor producții profitabile.

„Pentru a răspunde nevoilor fermierilor, Chromosome Dynamics aduce performanță în agricultură, prin combinarea de resurse, tehnologie și know-how pentru fermieri. Viziunea și produsele, împreună cu instrumentele și experiența aduc beneficii semnificative atât fermierilor români și de peste hotare, cât și în ceea ce privește relația B2B, înspre generarea de soluții high-tech și susținerea reciprocă într-un domeniu care necesită inovație continuă și tehnologizare rapidă”, menționează dezvoltatorii Chromosome Dynamics.

Device-ul a beneficiat de o îmbunătățire majoră prin conectarea acestuia la 82 de sateliți de tip Radar (monitorizare permanentă a culturilor agricole), cu 18 indicatori de mare precizie incluși, în așa fel încât fermierii să fie alertați ori de câte ori apare o problemă în culturile agricole și să intervină rapid și preventiv pentru a limita pierderile.

Imaginile multispectrale furnizate de sateliți alertează fermierul cu privire la problemele monitorizate de cei 18 indicatori, iar acest lucru va ajuta atât în luarea unor decizii rapide, cât și la izolarea zonelor cu probleme pentru a opri, de exemplu, propagarea bolii pe toată suprafața.

Detalii despre SpellBox pe acest link.

SpellBox devine primul device hardware complet AI&ML powered destinat profesioniștilor domeniului, produs de Chromosome Dynamics în România, și are la bază o platformă proprie complexă dezvoltată de specialiștii Chromosome Dynamics împreună cu parteneri specializați în iOT, Inteligență Artificială și Machine Learning, și aplicații mobile iOS și Android pentru utilizatori (fermieri).

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro către Compania de Apă Olt SA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea...

Corteva anunță fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de...

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub

Start-up-ul românesc Peelhy a câștigat faza regională a competiției BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizată pentru Europa...

DN AGRAR obține o cifră de afaceri de 116 milioane de lei și dublează profitul net la 22 milioane de lei în primele 9...

DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole